◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Tableta care se poate împături precum un manuscris

De câțiva ani se vorbește despre tablete și smartphone-uri care se pot plia, iar o universitate din Canada a venit acum cu un concept interesant de tabletă care se poate împături precum un manuscris. Ar putea fi folosită pe post de telefon sau rulată astfel încît să încapă în buzunar, iar un clip video arată totuși că un astfel de concept ar fi destul de greu de folosit.

Smartphone-urile sau tabletele care se pot împături în diverse feluri au fost subiectul a mii de articole în ultimii ani, dar nu au fost lansate produse de acest fel în piață. De ce? Fiindcă astfel de produse sunt greu de realizat, este complicat să fie rezistente pentru mai mult timp și componentele electronice trebuie să reziste mult mai mult decât cele din dispozitivele clasice.

Tableta pliabilă a fost realizată de laboratorul de cercetare de la Queen’s University, din Kingston, Ontario, Canada. Conceptul numit MagicScroll poate fi rulat pe un cilindru, la fel cum se făcea cu manuscrisele din vechime. Ecranul are 7,5 inci și rezoluția este bună.

Cei de la Human Media Lab spun că dorința lor ar fi ca într-un concept viitor tableta să poată fi atât de mult pliată încât să ajungă de dimensiunile unui pix care să încapă în buzunarul de la pantaloni.

Proiectul vrea să arate că ”ecranele nu trebuie să fie plate” și că obiectele din jurul nostru pot deveni aplicații. că pot exista display-uri tactile chiar pe hainele noastre, iar un pahar de cafea refolosibil poate fi folosit pe post de display și poți seta cu ajutorul paharului ce fel de cafea vrei și apoi te duci cu el la cafenea și îl reumpli.

hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *