◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Fenomenul Lazăr, oamenii care au înviat după ce au fost declarați morți

Fenomenul Lazăr, cunoscut și sub numele de sindromul lui Lazăr, este o caracteristică misterioasă a corpului, care după o perioadă în care se află în moarte, revine pur și simplu la viață. Numele acestui fenomen se trage din celebra poveste biblică a lui Lazăr, care este adus la viață, după ce moare, de Iisus.

De-a lungul timpului, s-au înregistrat numeroase cazuri, care poartă marca fenomenului lui Lazăr. Chiar dacă medicina a evoluat foarte mult în ultimul deceniu, acest sindrom este plasat în sfera misterelor. Nimeni nu a reușit să explice cum este posibil ca un om, după ce moare, să revină la viață fără nicio problemă. Ciudat mai este faptul că astfel de cazuri sunt semnalate în toate colțurile lumii și în ultima perioadă au început să se înmulțească.

Prizonierul care revine la viață

Gonzalo Montoya Jiménez, un prizonier spaniol, în vârstă de 29 de ani, a fost găsit fără suflare în celula sa, în ziua de 7 ianuarie 2018. Medicii pușcăriei l-au consultat și au consemnat decesul. În aceeași zi, a fost băgat într-un sac și a fost transportat spre morgă. În momentul în care infirmierii au ajuns la morgă, au auzit cum un sforăit se auzea din sacul în care se afla mortul.

În ziua respectivă fuseseră întocmite două rapoarte care consemnau moartea lui Jiménez, dar se pare că acestea nu erau corecte. Mortul și-a revenit în clipa în care a ajuns la morgă și s-a trezit la viață. Norocul său cel mare a fost că nu a fost deschis pentru a i se face autopsia. Liniile fuseseră deja trasate pe corpul său și mai erau nevoie de doar câteva minute să fie tăiat. În acest timp Jiménez s-a trezit la viață și a fost trimis la un spital pentru a fi consultat. Rezultatul a fost unul fascinant, pentru că bărbatul era perfect sănătos, motiv pentru care a fost externat și trimis la aceeași închisoare pentru a-și termina pedeapsa.

Înviat după 17 ore

După ce sa plâns de dureri în piept, Val Thomas a suferit două atacuri de cord la spitalul din Charleston, Virginia de Vest. Fără activitate cerebrală mai mult de 17 ore, medicii au folosit o mașină specială pentru a coborî și apoi pentru a mări temperatura corpului, dar mai târziu, inima sa sa oprit definitiv.

Era menținut în viață cu ajutorul unui aparat, iar medicii, după ce au hotărât ce fac cu organele sale, l-au deconectat de la aparat. Fusese declarat mort și s-a întocmit raportul de deces. După o perioadă lungă de timp, Thomas s-a trezit la viață ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Bărbatul a fost supus unor analize amănunțite și a reieșit că este perfect sănătos.

Trezit din coșciug

În Kazan, Rusia, doctorii l-au declarat mort pe Fagilyu Mukhametzyanov. Familia îndurerată se pregătea de înmormântare. Timp de două zile Mukhametzyanov a fost așezat în sicriul în care urma să fie înmormântat. În cea de-a treia zi, cu câteva ore înainte ca Mukhametzyanov să ajungă la groapă, s-a trezit. El a deschis sicriul, s-a ridicat și a ieșit din el. Membri familiei sale erau împietriți și nu știau ce să mai creadă. A fost o minune? Da, o minune pusă pe seama fenomenului Lazăr.

Explicația fenomenului Fenomenul Lazăr

Din punct de vedere medical sau științific nu există nicio explicație logică. Din punct de vedere spiritual, se spune că există posibilitatea ca sufletul să ajungă pe lumea cealaltă și din diferite motive nu își poate duce la capăt misiunea de a ajunge unde trebuie. În acel moment el se întoarce în corp și acesta din urmă se trezește la viață.

Acestea au fost numite „experiențe apropiate de moarte” (NDE – Near Death Experience). NDE-urile sunt clasificate în mai multe categorii după cum urmează: pace, separare corporală, intrare în întuneric, viziune a luminii și, în final, intrarea în lumină. Au fost multe teorii despre ceea ce se întâmplă în timpul unui NDE. Cea mai frecvent mediatizată este cea în care sufletele nu pot trece în lumea de apoi din diferite motive.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *