PANDEMIE? Pesta porcină lovește CHINA! Cel mai mare producător al lumii, MĂSURI DRASTICE de limitare a epidemiei

Peste 38.000 de porci au fost sacrificați în China, au anunţat duminică autorităţile de la Beijing, care încearcă din răsputeri să limiteze efectele epidemiei de pestă porcină africană care a lovit această țară.

Cel mai mare producător de de carne de porc din lume încă nu a raportat pagube majore, dar spectrul unei pandemii dă fiori reci nu numai chinezilor, ci şi lumii întregi.

Ministerul Agriculturii de la Beijing a declarat că 134 de porci au murit din cauza pestei porcine africane în zona Xuancheng din provincia Anhui din estul Chinei, numărul total de focare de pestă porcină africană din China ajungând astfel la șase, răspândite în cinci provincii ale Chinei, scrie EVZ.

China a raportat deocamdată 6 focare de pestă porcină răspândite în 5 provincii şi doar 134 de porci morţi din cauza epidemiei. Primul caz a apărut în luna august în provincia Liaoning din nord-estul țării.

De atunci, epidemia s-a mutat spre sud, noi cazuri fiind descoperite la o distanta de 1.000 km de primul focar, ceea ce ridica temeri ca actuala epidemie ar putea infecta fermele de porci din întreaga ţară.

Deși virusul a continuat să se răspândească, un oficial al ministerului agriculturii de la Beijing a declarat că situația este „în general sub control”.

Săptămâna trecută, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură a avertizat că această boală s-ar putea răspândi în alte părți ale continentului asiatic.

Autoritățile de la Beijing au declarat că a fost lansat un plan de urgență și au fost luate măsuri de control pentru stoparea răspândirii bolii.

Aproximativ jumătate de efectivele de porcine din lume sunt crescute în China, iar chinezii sunt cei mai mari consumatori de carne de porc pe cap de locuitor.

b1.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.