◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Fan-zone la București! Primăria Capitalei vrea să amenajeze spaţii de vizionare a meciurilor de la EURO 2020

Primăria Municipiului Bucureşti vrea să preia în administrare Parcul Naţional, care se află în jurul Arenei Naţionale. Motivul este acela că se vrea amenajarea de spaţii de vizionare a meciurilor la Campionatul European de Fotbal din 2020.

Bucureştiul nu are stadioane noi pentru Campionatul European de Fotbal din 2020 şi nici metrou care să lege oraşul de aeroport. Dar Primăria are planuri mari pentru zonele amenajate special pentru suporteri. Vrea sa ia de la Sectorul 2 un teatru de vară şi un parc şi să le modernizeze, informează Digi 24.

„În vederea organizării spaţiilor de vizionare şi a fan-zonelor destinate desfăşurării turneului UEFA EURO 2020, este necesară, oportună şi legală preluarea din administrara Consiliului Local Sector 2 în administrarea directă a Consiliului General, a imobilului Parcul Naţional, din Bd. Basarabia nr. 25-35, Sector”, se arată în proiectul de hotărâre privind transferul Parcului Naţional.
Arena Naţională din București va găzdui 3 meciuri din faza grupelor (dintre care două ale naţionalei României, dacă aceasta va obţine calificarea) şi unul din optimile de finală. De altfel, mai multe stadioane vor fi construite sau modernizate în vederea organizării turneului final din 2020.

Stadionul Ghencea este prima arenă din Bucureşti care a intrat efectiv în procesul de construcţie pentru Euro 2020, la patru ani distanţă de momentul în care candidatura României a fost acceptată de UEFA. Pe lângă întârzierea foarte mare în demararea proiectelor, una dintre arene se confruntă cu o situaţie incredibilă: a fost depăşit bugetul şi se caută surse de finanţare suplimentare. Este vorba despre stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu!

Arena Rapidului a fost prevăzută iniţial să aibă 12.374 de locuri, ulterior s-a urcat la 14.000, oricum mult mai puţin decât propusese FRF, 18.000. Costul estimativ este de 26 de milioane de euro, în condiţiile în care Arcul de Triumf, arenă care va avea 8.000 de locuri pe scaun şi va costa 27 de milioane de euro! Nu este clar cum s-a ajuns la depăşirea bugetului, în condiţiile în care nu se lucrează efectiv la noul stadion, ca să poată apărea probleme care neluate în calcul de la început.

Din informaţiile obţinute de Digi Sport, la Arcul de Triumf se lucrează la proiectul tehnic şi la documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie. De asemenea, la Dinamo, proiectul cel mai întârziat din cauza litigiilor de la vechea arenă, a fost emis Ordinul pentru începerea studiului de prefezabilitate. În acest caz, vicepremierul Paul Stănescu a confirmat că noul stadion Dinamo nu va fi gata la timp pentru Euro 2020.

Probleme sunt și în ceea ce privește infrastructura. România trebuia să construiască o linie de metrou care să facă legătura cu Aeroportul Otopeni.

În septembrie 2014, Bucureștiul a primit vestea că va co-organiza EURO 2020. Astfel, pe Arena Naţională se vor disputa 4 întâlniri: una în optimile de finală şi alte 3 în grupe.

12 orașe vor găzdui meciuri la Campionatul European din 2020 (12 iunie – 12 iulie 2020): București, Roma, Baku, Sankt Petersburg, Amsterdam, Copenhaga, Londra, Glasgow, Bilbao, Dublin, Munchen și Budapesta.

digisport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *