◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Semnele care îți arată că un loc este bântuit – energii dintr-o lume necunoscută

În anul 1939, filosoful și profesorul de logică Henry Habberley Price a avansat teoria așa-numitului eter parapsihic, pentru a explica fenomenul de bântuire. Price a afirmat că un anumit nivel al minții este capabil să creeze o imagine mentală care menține un nivel de persistență în eterul parapsihic. Această imagine mentală poate să dețină și un grad de abilitate telepatică ce îi poate afecta și pe ceilalți.

Price susține că emoțiile colective sau imaginile mentale ale unei persoane care a trăit într-o casă, încarcă eterul parapsihic al locului, cu sentimente puternice de teamă, ură, violență.

Specialiștii în paranormal au realizat o listă cu semnele care îți arată că un loc este bântuit. Vă prezentăm câteva dintre acestea.

Ai senzația că cineva te-a atins.

Vezi umbre pe care nu le poți explica.

Luminile se sting și se aprind singure.

Ai sentimentul că ești urmărit.

Ușile se deschid și se închid în mod inexplicabil.

Simți mirosuri inexplicabile.

Auzi zgomote ciudate.

Obiectele cad de pe mese sau sunt propulsate de o forță necunoscută pe pereți.

Vezi o fantomă.

De regulă, spiritele sunt atașate de un loc al casei, de un obiect sau de o persoană. Unele spirite vin singure în aceste locuri, altele sunt chemate prin ședințe de spiritism. Unele spirite sunt malefice, altele sunt pacifiste, avertizându-ne de un pericol iminent.

Se spune că spiritele celor care au murit violent, ale criminalilor, nu-și găsesc liniștea și devin malefice.

Ideea de fantomă se bazează pe vechea credință că spiritul unei persoane există separat de trupul acesteia și poate exista după moarte. Din acest motiv, au început să fie practicate ritualuri funerare, pentru ca spiritele să nu se mai întoarcă.

Plinus cel Tânăr a scris despre fantoma unui bătrân în lanțuri care i-a bântuit casa din Atena. La sfârșitul secolului al XIX-lea, fantoma președintelui Benjamin Franklin a fost văzută în apropierea Bibliotecii din Philadephia. Unii oameni au afirmat că statuia lui Franklin prindea viață și dansa în mijlocul străzii.

Mulți dintre cei care au fost invitați la Casa Albă au declarat că au simțit prezența bătrânului Abe, președintele Abraham Lincoln.

Celor mai mulți dintre noi nu le place ideea morții. Până și teoria lui Einstein despre conservarea energiei este invocată ca argument că sufletul este nemuritor, prin urmare, fantomele ar fi reale.

Ce se întâmplă cu energia oamenilor când mor? Dacă ea nu poate fi distrusă, înseamnă că se transformă într-o altă formă de energie.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *