◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Din 300 de rase de câini recunoscute în lume, circa 200, reprezentate la ‘Dracula Dog Show’ Târgu Mureş

Din cele 300 de rase de câini recunoscute la nivel mondial, circa 200 vor fi reprezentate la cele două expoziţii internaţionale „Dracula Dog Show” şi „Transilvania Dog Show”, care vor avea loc la Târgu Mureş, sâmbătă şi duminică, sub egida Federaţiei Chinologice Internaţionale, care întrunesc în acest an un număr record de participanţi.

„Asociaţia Chinologică Mureş este, şi în acest an, organizatoarea binecunoscutei manifestări chinologice de mare anvergură, în zilele de 15 şi 16 septembrie, în Parcul Municipal. Găzduim, sub egida Federaţiei Chinologice Internaţionale, un eveniment tematic canin sub semnul lui ‘Dracula’ constând din două expoziţii internaţionale, ‘Dracula Dog Show’ şi ‘Transilvania Dog Show’, precum şi dintr-un număr de patru expoziţii naţionale. (…) Dracula Dog Show este cel mai mare eveniment chinologic din România. Şi în acest an am reuşit să păstrăm recordul ca şi număr înscrişi, avem 4.000 de înregistrări în cele două zile, asta înseamnă mai mult de 800 de participanţi din străinătate, plus români. În total, reprezintă o prezenţă din 31 de ţări, expoziţia noastră este una realmente internaţională. Dacă pe plan internaţional sunt recunoscute 300 de rase, în acest weekend vor fi prezenţi, la Târgu Mureş, câini din aproape 200 de rase”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei Chinologice Mureş, Lokodi Csaba Zsolt.

Acesta a susţinut că participarea din acest an de la „Dracula Dog Show” şi „Transilvania Dog Show” întrece orice record românesc pentru anul 2018 în domeniu, atât ca număr de participanţi, cât şi ca număr de ţări din care provin competitorii.

Vicepreşedintele Asociaţiei Chinologice Române, Petru Muntean, va fi arbitrul „Best in show” al Expoziţiei Dracula Dog Show, iar alături de acesta, la Târgu Mureş, vor fi prezenţi 20 de arbitri recunoscuţi pe plan mondial, din Columbia, Slovenia, Polonia, Olanda, Lituania, Portugalia, Ungaria, Cipru, Belgia, Suedia, Finlanda şi România.

De asemenea, vicepreşedintele Asociaţiei Chinologice Române, Petru Muntean, este unul dintre iniţiatorii brandului „Dracula Dog Show”, care a fost prezentat la o expoziţie la Belgrad drept „domnul Draculescu” din România.

„Am fost la o expoziţie la Belgrad, ca arbitru, şi am fost prezentat ‘Şi acum, din România, domnul Draculescu’. M-am înroşit tot, iar după 5-6 minute după ce m-am calmat, am realizat că Dracula are o rezonanţă. Aşa că am venit acasă, am discutat cu Lokodi Zsolt. Pornind de la ideea de Dracula, Evul Mediu, Cetate, am realizat că singurul loc în care se putea ţine expoziţia era Târgu Mureş. Şi, împreună cu domnul Lokodi, care ştiam că este capabil să organizeze o asemenea expoziţie, din 2006 s-a organizat ‘Dracula Dog Show’, care a devenit o expoziţie cu reputaţie internaţională. A depăşit graniţele Europei, nu este o expoziţie de cantitate, este o expoziţie de calitate”, a precizat Petru Muntean.

Consilierul primarului din Târgu Mureş, Claudiu Maior, a precizat că evenimentul „Dracula Dog Show” este susţinut de Primăria şi Consiliul Local Târgu Mureş, că nu se va renunţa la această competiţie, care reuşeşte să aducă anual ceva nou şi care se aseamănă mult cu ceea ce face administraţia publică locală.

„Atunci când faci un parc în oraş e mai greu să îl întreţii, iar când faci ceva, cum e şi acest ‘Dracula Dog Show’, toţi se aşteaptă să faci ceva nou, iar la aceste expoziţii întotdeauna se vine cu ceva nou”, a arătat Claudiu Maior.

La „Dracula Dog Show” şi „Transilvania Dog Show” participă şi jurnalişti de la cele mai faimoase publicaţii în domeniul chinologic „Our dogs” şi „Birbrook Rosettes” din Marea Britanie, care se vor ocupa de promovarea expoziţiei în plan internaţional.

La conferinţa de presă a participat şi directorul general al publicaţiei „Our Dogs”, Vince Hogan, care a precizat faptul că a mai participat în România la o expoziţie canină în 2012, la Romexpo în Bucureşti, însă este pentru prima oară în Transilvania, la „Dracula Dog Show”.

În cadrul „Dracula Dog Show” şi „Transilvania Dog Show” vor avea loc şase evenimente, 4 expoziţii CAC şi două expoziţii CACIB.

„Dracula Dog Show” şi „Transilvania Dog Show” încep sâmbătă la ora 9,00, în Parcul Municipal, iar festivităţile de premiere vor avea loc sâmbătă, de la ora 17,00 la Piaţa Cetăţii, iar duminică, în incinta Parcului Municipal, de la ora 16,30.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *