Pe 6 octombrie 2018, românii din inima Europei vor scrie istorie!

Sâmbătă, pe 6 octombrie 2018, de la ora 12:00, la Nürnberg, în inima Europei, Centrul Cultural Româno-German de Ajutor şi Integrare îşi va deschide oficial porţile  în Petersauracherstraße nr. 47-49.
La invitaţia şi la propunerea doamnei Ionela van Rees-Zota, născută la Moineşti, în România şi care locuieşte de 10 ani în Germania, cu întreaga familie, Centrul Cultural de la Nürnberg va primi numele singurului romȃn care a zburat vreodată în spațiul cosmic, dr. ing. Dumitru-Dorin Prunariu, care va fi prezent la evenimentul de inaugurare, din anul Centenarului Marii Uniri.
De menţionat că, doamna Ionela van Rees-Zota, mamă a trei băieţi frumoşi şi inimoşi, este preşedintele Asociaţiei Dacia e.V. din Nürnberg (Germania), dar şi managerul general al Agenţiei de Presă „Aşii Români” şi al ziarului „Vocea Ta”, publicaţie în limba română şi care se distribuie în mai multe ţări europene, precum Germania, Austria, Belgia, Olanda, Elveţia şi Franţa.
Numai că, acest Centru Cultural Româno-German de Ajutor şi Integrare nu putea fi lansat în lume fără ajutorul unor sponsori valoroşi, care să pună umărul pentru ca românii din Germania şi nu numai să aibă un acoperiş solid deasupra capului şi un sprijin la nevoie!
Despre ajutorul dat de aceşti oameni de bine, care iubesc România şi Germania deopotrivă, ne vorbeşte în continuare iniţiatoarea acestui Centru Cultural, doamna, care adresează în cele ce urmează câteva cuvinte de suflet, la adresa fondatorilor şi sponsorilor:
„Nu mi-a fost uşor să strâng atâtea persoane la un loc, dar faptul că aceştia au avut şi au încredere în proiectele mele, denotă că fac ceea ce trebuie. Dacă acum aproape 10 ani, nu am reuşit să strâng decât patru persoane în jurul meu, iată că în decursul acestor ani, cei care mi-au urmărit şi văzut activităţile, şi-au dat seama că proiectele mele sunt de viitor, că am o viziune largă, serioasă şi pot spune chiar unică.
Le mulţumesc pe această cale tuturor şi îi asigur că nu îi voi dezamăgi precum şi domnului dr. inginer Cosmonaut Dumitru-Dorin Prunariu a avut încrederea în mine, vă asigur că voi duce numele tuturor cu mândrie, mai departe .

Dan Teodorescu / UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.