◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Parcul Memorial Centenar Decebal

Asociația culturală Dacidava a inaugurat un proiect de anvergură, Parcul Memorial Centenar Decebal (us), manifestare care stă sub semnul Centenarului Marii Uniri și care a fost realizată în parteneriat cu UZPR și Radio România Cultural.
De la Decebal și până la noi, CEI NOI, prin războiul care țese românul de azi, s-a deslușit din lut în lut sămânța străbunilor noștri. Ne urzim istoria – trecând din mamă în fiică și din tată în fiu – firul de bătătură al poveștilor care ne-au crescut. Noi și Decebal suntem o țesătură fără de sfârșit. O sărbătoare a firului de lână care ne leagă de rădăcini, de pământul din care am fost plămădiți. „Prin Voi, pentru ucenicii ce or să vie, sărbătorim 2.000 de ani într-o singură zi”, susțin organizatorii.
Evenimentul s-a desfășurat în localitatea Decebal, din județul Satu Mare, și a cuprins ateliere meșteșugărești, un spectacol de teatru, o etalare de păpuși de mari dimensiuni realizate de Radu Dinulescu, precum și o șezătoare tradițională și o horă a ielelor.

Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”

Centrul de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” reprezintă unul dintre cele mai căutate şi atractive locuri, datorită valorosului patrimoniu arhitectural situat într-un cadru natural pitoresc, în imediata apropiere a Municipiului Bucureşti.
Așezat pe malul lacului, într-o curte dreptunghiulară împrejmuită de ziduri puternice, palatul are un plan regulat, rectangular, înălțându-se pe trei niveluri. Pivnița se remarcă prin dimensiuni și masivitate. Parterul cuprindea cândva opt încăperi, iar etajul era rezervat în întregime familiei domnești. La etaj, pe fațada dinspre lac, se află cel mai rafinat element de arhitectură al palatului: splendida loggia de inspirație venețiană, cu trei arcade. Azi apare încadrată de două foișoare, remarcându-se prin coloanele lor cu capiteluri sculptate în piatră.
Acest decor plin de parfum de epocă și repere ale arhitecturii românești găzduiește un centru cultural de renume, care organizează manifestări culturale de înaltă ținută și de o mare diversitate, în sălile parterului și în anexe fiind prezentate anual zeci de expoziții temporare, tematice sau de artă contemporană. Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” se află de mai mult timp într-un fructuos parteneriat.

Grupaj realizat de Mădălina Corina Diaconu

(Revista UZP nr. 11)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *