Eveniment ISTORIC! Prima ediție a FORUMULUI DE AFACERI al inițiativei celor TREI MĂRI

Forumul de afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări a cuprins sesiuni de prezentări şi dezbateri în domeniile de interes major în dezvoltarea economică precum transport, energie şi sectorul digital. Reprezentanţi ai statului şi ai companiilor din România şi din ţările implicate în cadrul acestui summit s-au întâlnit la Romexpo pentru sprijinirea activităţilor Forumului de Afaceri şi conectarea comunităţilor de afaceri din regiune
Prima ediție a Forumului de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mãri, eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie a Românie și Administrația Prezidențialã a României continuã. Mai mult, crearea rețelei Camerelor de Comerț 3SI promoveazã implementarea proiectelor de interes major de interconectivitate în zona Mãrii Baltice, Mãrii Adriatice și a Mãrii Negre, în special în domeniul transporturilor, digital și al energiei.

Atenția sporitã este în continuare îndreptatã cãtre zonele cu potenţial ridicat precum IMM-urile, tinerii antreprenori, start-upuri și incubatoarele de afaceri, prin facilitarea schimbului de know-how în rândul participanților.
Forumul de afaceri susținut de Camera de Comerț a României și Camerele naționale de Comerț din cele șapte țãri participante la Inițiativa celor Trei Mãri reprezintã un angajament în vederea obținerii sprijinului financiar din partea UE și a altor organizații financiare pentru proiectele comune.

Inițiativa celor Trei Mãri este o platformã politicã flexibilã și informalã, la nivel prezidențial, care reunește cele 12 state membre ale Uniunii Europene aflate între Marea Balticã, Adriaticã și Marea Neagrã. Mai exact vorbim despre Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia și Slovenia. Primele douã summituri ale Inițiativei au avut loc la Dubrovnik, în 2016, și Varșovia, în 2017.

b1.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.