◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

CĂSĂTORIILE HOMOSEXUALE ŞI DECREŞTINIZAREA EUROPEI

In 2018 nu e politicos sa spui ca eşti „împotrivă” la ceva ori a cuiva ori ca eşti „anti”. Astfel de poziţii atrag etichete neplăcute, cum ar fi „intoleranţi, bigoţi, înapoiaţi, medievali” si alte etichete peiorative ca acestea. E mai diplomatic sa spui ca eşti „pentru” ori „în favoarea” opusului lucrurilor pe care le detestam. Un exemplu e avortul. E mai diplomatic sa spui ca eşti „pentru dreptul la viaţă al copiilor nenăscuţi” decât ca eşti „împotriva avortului”. Afirmaţia din urma atrage reacţii negative. Sunt evenimente si lucruri atât de serioase, insa, care trebuie discutate pe fata si fara ambiguităţi pentru a fi înţelese de toţi. Legalizarea ori interzicerea căsătoriilor intre persoane de acelaşi sex sunt astfel de subiecte. Pe 6 si 7 octombrie romanii vor vota asupra unui aspect social unic in istoria omenirii, a creştinismului si a civilizaţiei umane. Asupra instituirii ori nu a unei instituţii sociale in întregime necunoscute istoriei omenirii si experientei umane: căsătoriile homosexuale. Acest subiect aparţine bătăliilor spirituale cu care se confrunta generaţia noastră in raport cu un secularism agresiv care caută sa treacă peste noi asemenea unui buldozer si sa elimine valorile creştine. Deoarece legalizarea căsătoriilor homosexuale au avut consecinţe catastrofale, radicale si negative in Occident, trebuie sa facem tot ce ne sta in putinţă sa asiguram ca ele nu sunt legalizate in Romania.

Trecem deci la subiect si spunem, din nou, asa cum am spus-o din 2005 încoace, ca suntem „împotriva” căsătoriilor homosexuale. Nu ne e ruşine sa abordam subiectul din aceasta perspectiva. Deseori din 2005 încoace am scris o mulţime de articole si comentarii in care ne-am exprimat fara echivoc poziţiile împotriva căsătoriilor intre persoane de acelaşi sex ori ale parteneriatelor civile, atât intre persoane de acelaşi sex cit si intre persoane de sex opus. Am făcut acelaşi lucru si la nivel european si internatonal. De fapt, prima intervenţie internaţională pe care am făcut-o, in Agenţia Europeana pentru Drepturi Fundamentale in 2008, a fost o pledoarie împotriva „căsătoriilor intre persoane de acelaşi sex”. A fost un comentariu care ne-a atras multa critica din partea Agenţiei care de fapt ne-a si penalizat după câţiva ani, respingând cererea AFR de admitere in Platforma Consultativa a Agenţiei tocmai din acest motiv.

Cert e ca ori de cite ori ne-am exprimat opoziţia fata de căsătoriile homosexuale am făcut-o in mod respectuos si pe baza unor argumente lucide, raţionale si fondate pe studii si rapoarte sociologice si de alta natura peste care am dat de-a lungul anilor. In alte cuvinte, nu am exprimat opinii subiective ci poziţii ferme si clare bazate pe date si dovezi obiective. Astăzi vom face un scurt tur de orizont al acestor argumente, afirmând din nou, la mai putin de trei (3) săptămâni inaiante de referend, ca ne opunem categoric căsătoriilor homosexuale si recomandam tuturor romanilor sa voteze pentru căsătoria si familia naturala in referendumul din 6 si 7 octombrie. Pina astăzi, insa, nu am argumentat împotriva căsătoriilor homosexuale din perspectiva faptului ca ele facilitează decrestinizarea Europei si paginizarea ei. Argumentul acesta l-am formulat mai devreme in vara urmărind evenimentele care s-au petrecut in Irlanda catolica in doar ultimii trei (3) ani dar pe care inca nu am avut oportunitatea să-l prezentam

Irlanda la un pas de decrestinizare

Căsătoriile homosexuale sunt un factor care facilitează decrestinizarea Europei. Irlanda e un caz de studiu lucid in această privinţă. In mai 2015 irlandezii au decis, cu un vot de aproape doua treimi pentru, legalizarea căsătoriilor intre persoane de acelaşi sex in tara lor. Asta a însemnat, într-un sens, ca irlandezii au votat sa nu mai fie o tara creştină. Pentru ca a decreta in societatea civila opusul a ceea ce Dumnezeu a rânduit, si anume ca bărbatul si femeia alcătuiesc, prin căsătorie, „un singur trup” (Facerea 2:24), înseamnă a respinge instituţia care păstrează si transmite de la o generaţie la alta creştinismul si credinţa in Dumnezeu: căsătoria si familia creştină. Trei ani mai târziu, in mai anul acesta, irlandezii au votat, tot cu o majoritate similara, dezincriminalizarea avortului, adică uciderea copiilor nenăscuţi fara consecinţe penale. Si aceasta lovitura data doctrinei creştine a constituit un pas decisiv înspre întoarcerea la păgânism a irlandezilor si a Irlandei.

Poate unii dintre noi îşi zic „cerul nu s-a prăbuşit” (inca) si aici se termina procesul de secularizare a Irlandei. Nu tocmai. Luna viitoare Parlamentul Irlandei va lua in discuţii pasul următor înspre secularizarea completa si decrestinizarea totala a Irlandei: eliminarea din Constituţia Irlandei a oricărei referinţe la creştinism, Dumnezeu, Biserica, Biserica Catolica, Trinitate si dogmele creştine. Mintea secularistă e într-o permanenta stare de gestaţie diabolica. Odată zăgazurile rupte, avalanşa secularistă se prăbuşeşte peste societate si îngroapă marele edificiu creştin clădit de 2000 de ani încoace cu sângele martirilor.

Procesul de paginizare a Irlandei e prevăzut sa aibe loc in mai multe etape. In prima faza se prevede eliminarea din Constituţie a Articolului 40.6.1 care interzice blasfemia împotriva Bisericii. Urmează eliminarea ori reformularea Preambulului din Constituţia Irlandei care conţine referinţe la „Sfânta Trinitate”, si „Divinul Domn, IIsus Hristos”. Pasul următor va fi eliminarea Articolului 6 care afirma ca autoritatea civila decurge din „autoritatea poporului sub oblăduirea lui Dumnezeu”. Urmează Articolul 44 care afirma ca irlandezii datorează „închinare lui Dumnezeu” si „reverenţă si respect”. Argumentul politicienilor irlandezi care urmăresc acest obiectiv e sa aducă Irlanda „in pas cu lumea” si „standardele europene”. Asupra acestui subiect oferim un articol din presa catolica: https://www.firstthings.com/web-exclusives/2018/06/the-phony-war-on-taliban-ireland.

Daca exemplul Irlandei nu e suficient sa convingă, va amintim ca in ultimii 10-15 ani, adică era din istoria omenirii in care societatea occidentala a experimentat cu abolirea familiei si căsătoriei naturale, procentul occidentalilor care se declara creştini ori cu credinţă in Dumnezeu a scăzut vertiginos. Parctic vorbind, Biserica Anglicana e pe moarte in Marea Britanie, la fel ca si Biserica Episcolala din Statele Unite si Biserica Luterana din Norvegia si Danemarca. Numărul ateilor in Norvegia a crescut, procentul norvegienilor care se declara atei fiind mai mare ca al norvegienilor care se declara creştini. Iar daca in America numărul ateilor nu a crescut palpabil, numărul persoanelor care se declara creştine a scăzut sub 80% iar al celor care se declara fara religie a crescut la peste 20%. Corelaţia intre secularizare, manifestata printre altele si prin abolirea căsătoriei creştine, si decrestinizare e, deci, uşor de dibuit.

Căsătoriile homosexuale nu au nicio utilitate sociala: Am spus-o de multi ani si reamintim astăzi – căsătoriile intre persoane de acelaşi sex nu au nicio utilitate sociala. Nici un rost. La ce folosesc ele? Căsătoria naturala e utila societăţii, datorita funcţiilor ei procreative si parentale si succesiunea in mod ordonat a generaţiilor umane. Nu am dat inca peste nici un comentariu ori articol care sa fi explicat utilitatea sociala a căsătoriilor homosexuale, motivul fiind ca nu exista. Chiar si homosexualii cu integritate intelectuala au scris si afirma ca nu exista motive întemeiate pentru instituirea căsătoriilor homosexuale.

Căsătoriile homosexuale sunt o moda frivola: Tot de mai multi ani am explicat frivolitatea căsătoriilor homosexuale. Ele sunt o moda trecătoare, o frivolitate si un stil de viaţă care nu dăinuie. Pentru primii 2 sau 3 ani după legalizarea căsătoriilor homosexuale, homosexualii se căsătoresc in număr relativ mare, din motive uşor de înţeles. Dar după 2 sau 3 ani, numărul lor scade vertiginos. Asta a fost experienta Canadei, Marii Britanii, Franţei si a Noii Zeelande. Pe parcursul anilor v-am dat date statistice privind descrestarea constanta a numărului homosexualilor care se căsătoresc. Căsătoria e incompatibila cu modul de viaţă promiscuu al homosexualilor. Majoritatea dintre ei nu cred si nici nu practica monogamia ci practica „căsătoriile deschise” care permit relaţii sexuale cu persoane terţe.

Căsătoriile homosexuale dăunează copiilor: De-a lungul anilor v-am dat o sumedenie de articole si studii sociologice care atesta foarte clar efectul toxic, nociv si nefast al căsătoriilor homosexuale asupra copiilor. Date statistice obţinute in ultimii 20 – 25 de ani reflecta numeroase efecte negative. Copiii crescuţi de cupluri homosexuale, căsătorite ori nu, sunt mai slabi la învăţătură, au o incidenta de recidivism mai ridicata, suferă de confuzie sexuala, tind sa fie mai dependenţi de alcool, droguri si tutun ca si ceilalţi copii, si le lipseşte autostima.

Căsătoriile homosexuale cauzează confuzie sexuala: In ultimii ani explozia confuziei sexuale la copii si adolescenţi a crescut enorm. Asa cum v-am informat de-a lungul anilor majoritatea covârşitoare a acestor copii si adolescenţi parvin din famlii „ne-traditionale” adică formate din doi bărbaţi ori doua femei. Ultimul studiu pe care l-am depistat l-am comentat acum doua săptămâni. Vi-l redam din nou: http://www.alianta-familiilor.ro/vagabonzii-internetului-si-adevarul-despre-transgenderism/.

Deasemenea, incidenta suicidului e extrem de ridicata la copiii transgender. Săptămâna trecuta a fost emis un studiu in Statele Unite conform căruia 50% din fetele care se considera băieţi ori şi-au schimbat sexul din fete in băieţi au încercat sa se sinucidă in ultimele 12 luni. La băieţii care se considera fete ori şi-au schimbat sexul in cel feminin, procentul a fost de 30%. Studiul a fost colosal si a cuprins 120.000 de tineri americani intre 11 si 19 ani. In 2017 aproximativ 150.000 de adolescenţi americani se identificau ca fiind transgender. Asta reprezintă o epidemie catastrofala cauzata in primul rând de modificările artificiale făcute de societatea seculara in relaţiile de familie si căsătorie care nu se conformează firescului si naturii. Oferim articolul care discutat studiul: http://thefederalist.com/2018/09/13/study-half-transgender-female-teens-attempted-suicide/. Un alt articol, publicat acum doua zile, discuta explozia transgenderismului in Western Australia unde in ultimii partu ani numărul copiilor si adolescenţilor care se identifica ca fiind transgender a crescut de 350 de ori. In alte cuvinte, explozia transgenderismului se transforma într-un fenomen global: https://www.perthnow.com.au/news/public-health/transgender-kids-the-number-of-wa-children-seeking-to-transition-up-350-per-cent-ng-b88960966z

Căsătoriile homosexuale ne subminează drepturile: Peste tot unde căsătoriile homosexuale au fost instituite ele au dus la subminarea si înăbuşirea libertăţilor si drepturilor celorlati cetăţeni. Libertatea religioasa a suferit, creştinii care nu agrează cu căsătoriile homosexuale fiind penalizaţi, excluşi din universităţi, de la locul de munca, stigmatizaţi, excluşi din programe guvernamentale de interes public. De-a lungul anilor v-am dat sute de exemple de acest gen. Căsătoriile homosexuale au şubrezit si libertatea de conştiinţă, creştinii fiind constrânşi împotriva conştiinţei lor sa oficieze căsătorii homosexuale. Cei care s-au opus au fost penalizaţi. Cazul lui Kim Davis, care a făcut un tur in Romania anul trecut, e probabil cel mai cunoscut in Romania. In vara, universitatea creştină canadiana Trinity Western University a pierdut un caz in Curtea Constituţională Canadiana pentru ca nu permitea studenţilor sa întreţină relaţii sexuale, homosexuale, ori căsătorii homosexuale. Ca urmare, era pe punctul să-şi piardă acreditarea si Universitatea a cedat.

Căsătoriile homosexuale si gaystop-ul homosexual: In plus, tot de-a lungul anilor v-am atenţionat ca exista o mişcare globala de penalizare a persoanelor care se opun căsătoriilor homosexuale, inclusiv intelectuali, academicieni, teologi, psihologi. In literatura online aceasta mişcare anti-valori e numita „gayspato”. Intelectuali nu pot să-şi publice materialele care contrazic dogmele homosexuale ori transgenderiste. Acum doua săptămâni v-am dat un astfel de exemplu. In Romania mişcarea homosexuala merge mina in mina cu CNCD, cele doua având in comun o ura înverşunată fata de creştini si mişcarea pro-familie din Romania, urmărind prin hartuire si denigrare eliminarea noastră.

Un ultim exemplu parvine din săptămâna trecuta. Publicaţia britanica The Spectator a publicat un articol despre atacurile înverşunate ale transgenderilor împotriva celor care nu agreează cu ei, cerând ca oamenii de buna credinţă ca si cititorii acestor rânduri sa fie internaţi in gulaguri de tipul gulagurilor lui Stalin. Articol: https://www.telegraph.co.uk/news/2018/09/11/soviet-labour-camps-compassionate-educational-institutions-say/. Iar in America, a fost publicata ştirea ca un profesor american transgender a întocmit o lista a profesorilor care se opun transgenderismului cu scopul de a-i ataca online: https://www.thecollegefix.com/transgender-instructor-compiled-secret-list-of-academics-to-sham.

Căsătoriile homosexuale cauzează declinul căsătoriei si familiei: Se pun întrebări persistente – au căsătoriile homosexuale un impact asupra familiei si căsătoriei ca instituţii in general? Răspuns: fara îndoială. De când societatea experimentează cu căsătorii homosexuale, numărul căsătoriilor in lumea occidentala a scăzut drastic. Tinerii au optat pentru concubinaj ori parteneriate civile. In schimb, asta a redus numărul căsătoriilor, a cauzat un declin demografic, a cauzat creşterea numărului copiilor care cresc fara mama ori tata, si instituirea familiilor sociale in detrimentul familiilor naturale. Ultimul studiu peste care am dat care discuta subiectul este No Ring, No Baby: How Marriage Tends to Impact Fertility, de Lyman Stone. („Fara verigheta, fara copii: căsătoria afectează fertilitatea”) [Articol: https://ifstudies.org/blog/no-ring-no-baby] Articolul a fost publicat in martie anul acesta.

Conform autorului „one vital driver of birth rateş is marriage” („un factor decisiv care afectează rata naşterilor este căsătoria”). După Stone, fertilitatea in America a atins punctul de vârf in 2009 iar apoi a scăzut vertiginos. Nivelul fertilităţii a rămas mai in întregime neschimbat la persoanele căsătorite, dar a scăzut vertiginos la persoanele necăsătorite care trăiesc in concubinaj ori parteneriate civile. Motivul principal, conform studiului lui Stone, e ca „the changing cultural norms and values about sex, family, and religion… may have reduced the value of marriage”. („schimbarea normelor culturale si a valorilor privind sexul, familia si religia au redus valoarea căsătoriei”) Intre 2006 si 2013 procentul tinerilor americani care doreau sa se căsătorească a scăzut de la 73% la 64%. Neîndoielnic, exista o corelaţie palpabila intre ascensiunea parteneriatelor civile iar apoi a căsătoriilor homosexuale si declinul dractic al interesului tinerilor in căsătorie si a numărul celor care se căsătoresc.

Căsătoriile homosexuale schimba vocabularul: In Occident, căsătoriile homosexuale au forţat o modificare drastica a vocabularului, modificări care au devenit si mai ridicole in era transgenderismului. In unele tari cuvintele „soţ si sotie” au fost abolite din actele oficiale. La fel cuvintele „mama si tata”, „băiat” si „fata”. Ultimele schimbări bizare si iraţionale cauzate in vocabular de revoluţia transgenderista le puteţi citi aici: https://www.dailysignal.com/2018/09/07/transgender-pronouns-are-just-the-beginning-how-coerced-speech-could-erode-liberty-for-everyone/

SOLICITAM VOLUNTARI PENTRU REFEREND

Urmează referendumul pentru căsătorie si familie pe 6 si 7 octombrie. E nevoie ca 7 milioane de romani cu drept la vot sa se prezinte la vot pentru validarea amendamentului in Constituţie.

Cum am anunţat săptămâna trecuta, AFR tipăreşte un milion (1 000 000) de fluturaşi pe care intenţionăm să-i distribuim in spaţiul public in ultimele doua săptămâni de campanie. Tipărirea si distribuirea lor deja e in curs. Va rugam sa va exercitaţi drepturile constituţionale sa ne ajutaţi la distribuirea lor in toată tara. Ne-am pregătit din timp si deja avem 36 de centre de distribuire a fluturaşilor in toată Romania. In săptămâna aceasta fluturaşii vor fi trimişi către aceste centre de distribuire urmând ca in fiecare centru sa se formeze echipe care sa distribuie fluturaşii. Fiecare centru are un lider. Avem nevoie de voluntari care sa ajute la distribuirea fluturaşilor in spaţiul public si peste tot unde este permis de lege: in spaţiul public, la birou, in biserici, la vecini, etc.

Lista centrelor de distribuire: Aiud si Alba (Contact – Ciprian Bogdan 724 570 298); Arad (I); Arad (II); Beiuş; Bihor; Bistriţa; Botoşani; Brăila; Braşov (Contact – Vasile Anghel 743 420 547); Bucureşti (I); Bucureşti (II); Călăraşi; Cluj (Contact – David Ille 744 786 659); Constanta (I); Constanta (II); Craiova (Contact – Sebi Conea 768 107 240); Galaţi; Haţeg (Contact – Mircea Neiconi 744 667 442); Huedin; Hunedoara; Ialomiţa; Iaşi; Maramureş; Mediaş (Contact – Daniel Pop 756 888 743); Piatra Neamţ; Reşiţa si Caras Severin (Contact – Daniel Bărnuţ 747 083 889); Satu Mare; Suceava; Teleorman; Târgu Jiu (Contact – Daniel Andrei 745 035 565); Târgovişte; Timişoara (Contact – Daniel Tut 741 627 009); Tulcea; Vaslui; Vâlcea; Zalău (Contact – Dan Bercian 722 277 034).

Cei interesaţi sa ajute ca voluntari sunt rugaţi sa răspundă acestui email ori sa ne scrie separat la adresa office@alianta-familiilor.ro. Avem nevoie de (1) numele dvs întreg; (2) oraşul in care locuiţi; si (3) numărul de telefon pentru a va putea contacta in timp util. Important: avem nevoie de toate aceste informaţii. Daca una din ele lipseşte nu va vom putea contacta si, deci, folosi.

Voluntarii pot intra direct in contact cu liderii centrelor de distribuire a fluturaşilor prin telefon.

IMPORTANT: Datorita numărului mare de mesaje, nu putem raspunde individual fiecărui voluntar care ne scrie, dar confirmam primirea mesajelor dvs. Confirmam ca deja am primit mesajele cetăţenilor care vor sa fie voluntari si avem aproape 250. Le-am înregistrat si le-am transmis liderilor de la centrele de distribuţie pentru a va contacta sa formaţi echipe de distribuire a fluturaşilor.

Începând de săptămâna viitoare vom angaja o secretara care se va ocupa in mod special de voluntari si va asigura ca fiecare voluntar sa fie inclus in campanie. In câteva zile va vom da datele ei de contact.

Important: Datele transmise noua de către voluntari sun păstrate in confidenta si nu sunt făcute public. Ele sunt doar date centrelor de difuzare a fluturaşilor pentru a va contacta prin telefon.

Pentru familie, căsătorie si viitorul copiilor noştri si al României!

Va mulţumim! Alianţa Familiilor din România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *