Mașinile DIESEL, interzise oficial: PANICĂ printre șoferii români! Cât mai pot circula în marile orașe și în București

Scandalul legat de mașinile diesel se amplifică în Europa, în condițiile în care Comisia Europeană este pe cale să declanșeze sancționarea drastică a mai multor state membre, printre care și România.

Executivul European acuză nouă state membre că nu au luat măsuri clare pentru reducerea a poluării în marile orașe, fapt care ar putea duce la sesizarea Curții Europene de Justiţie.
Printre sancțiunile pe care ar putea să le primească statele ar putea fi limitarea accesului vehiculelor diesel în orașele foarte mari, acolo unde gradul de poluare depășește cu mult limitele admise, scrie playtech.ro.

Top 5 este completat de Italia (79.820 de decese), Marea Britanie (52.240), Polonia (48.690) și Franţa (45.840). În România, numărul deceselor înregistrate din pricina poluării a fost de 19.947.

Se pare că reprezentanţii celor 9 ţări vizate au avut o discuție pe data de 30 ianuarie la Bruxelles, cu Karmenu Vella, comisarul european pentru mediu. Conform surselor din presa germană, Vella le-ar fi spus miniștrilor că „termenele limită au expirat de ceva vreme. Nu mai putem amâna sancțiunile”.

b1.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.