LA GIURGIU, DUBLĂ LANSARE DE CARTE

Ateneul “Nicolae Bălănescu”, din municipiul Giurgiu, a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, o sărbătoare a cuvântului românesc. Au fost lansate două recente apariții editoriale semnate de: publicistul Emil Talianu, președintele Grupului membrilor UZP din orașul de la mal de Dunăre, și de istoricul prof. Dr. Marin Cristian, cu o bogată colaborare la publicațiile de specialitate naționale și internaționale, care urmează să-și depună dosarul pentru a fi primit în UZPR.
Despre cele două volume, “Un poet al Giurgiului, Emil Gulian” și respectiv “Povestiri vlăscene” au vorbit scriitorii și criticii literari bucureșteni: Geo Călugăru, Aureliu Goci, Ion C. Ștefan, Dan Claudiu Tănăsescu, Octavia Crăciun, prezenți la acest eveniment cultural, dar și numeroși membri ai Cenaclului literar “Luceafărul”, din localitate.
A participat un număr destul de mare de giurgiuveni împătimiți de “cea mai de folos zăbavă decât cetitul cărţilor…”, cum spunea cronicarul Miron Costin.
Un iscusit moderator a fost poeta și jurnalista Dunia Pălăngeanu, membră UZP, coordonatoarea Cenaclului literar din municipiul Giurgiu.

 

 

 

Emil Talianu/UZPR

Foto- Cosmin Pălăngeanu

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.