Irina Begu atinge cel mai bun loc din carieră la dublu, după calificarea în semifinale la Tashkent!

Perechea formată din Irina Begu (nr. 24 WTA la dublu) și Raluca Olaru (nr. 54 WTA) (favorită nr.1) a învins în turul al 2-lea al turneului de tenis de la Tashkent (Uzbekistan), cuplul Paula Kania (Polonia, fără clasament WTA), Yana Sizikova (Rusia, nr. 105 WTA) cu scorul de 3-6, 6-2, 12-10.

Echipa din România a câștigat partida în 1 oră și 40 de minute și s-a calificat în semifinalele competiției de la Tashkent, din categoria Internaţional, acolo unde va întâlni dublul Margarita Gasparian (Rusia, nr. 299 WTA) /Anastasia Potapova (nr. 132 WTA, Rusia).

Victoria reușită îi aduce cuplului Begu/Olaru 110 puncte în clasamentul mondial și un cec în valoare de 3.435 de dolari, iar Irina va urca, de luni 1 octombrie, pe cea mai înaltă treaptă din carieră în ierarhia WTA, la dublu, pe locul 23.

În acest sezon, Irina Begu a reușit să câștige 2 titluri în circuitul WTA, impunându-se în ianuarie la turneul de la Shenzen (China) împreună cu Simona Halep și în iulie la București, cu Andreea Mitu.

În clasamentul WTA de dublu publicat luni 24 septembrie, cele mai bune clasări ale jucătoarelor din România au fost următoarele: Irina Begu – locul 24, Mihaela Buzărnescu – 29, Monica Niculescu – 51, Raluca Olaru – 54, Irina Bara – 81 și Sorana Cîrstea – 88.

George Titus Albulescu/UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.