◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

PREDICȚIILE LUI STEPHEN HAWKING DESPRE VIITORUL OMENIRII

O revistă de specialitate din SUA a publicat un articol cu privire la prodigioasa activitate a omului de știință Stephen Hawking. Unul dintre subiectele abordate se referă la predicțiile lui Hawking cu privire la viitorul omenirii în următorii 200 de ani. Din acest punct de vedere, viitorul omenirii este unul sumbru. Vă prezentăm câteva dintre aceste scenarii.

Virușii modificați din punct de vedere genetic

Prima dintre aceste predicții se referă la utilizarea unor viruși modificați din punct de vedere genetic și utilizați pentru tratarea unor boli. Studiile au relevat că aceste tratamente au consecințe dramatice asupra ADN-ului uman.

Invazia extraterestră

Este un scenariu care are tot mai mulți susținători. În cartea sa, A Smooth Exit from Eternal Inflation, publicată cu două săptămâni înainte să moară, el a prezis că Pământul va fi invadat de extratereștri în următorii 200 de ani, atunci când multe stele din sistemul nostru solar vor rămâne fără energie.

Predicția lui Hawking cu privire la acest apocaliptic scenariu a însemnat mult timp ficțiune pentru mulți cercetători. În ultimii ani, tot mai mulți oameni de știință au început să susțină această ipoteză privind faptul că extratereștrii există și sunt un pericol pentru omenire.

Hawking a fost primul om de știință care s-a opus transmiterii de mesaje în cosmos, considerându-i pe extratereștri creaturi extrem de violente care doresc colonizarea planetei noastre.

Inteligența artificială, o invenție distructivă pentru omenire

În anul 1984, a fost lansat filmul The Terminator, în care roboții au preluat controlul asupra Pământului. Era un avertisment pentru oamenii de rând și specialiști. Imaginați-vă, cum ar fi ca omenirea să intre în război cu o rasă cibernetică numită cyclons? Cine ar fi câștigătorul?

Marile companii investesc enorm în inteligența artificială. Trebuie să vă reamintesc faptul că mari campioni de șah, go, au fost învinși de supercomputere. Alpha Go este o vestită mașinărie care l-a învins pe celebrul campion de go Lee Se-dol. Mașinăria a fost concepută să prevadă cele mai probabile mutări ale adversarului.

Pământul va deveni o sferă de foc

Pentru ca oamenii să se poată salva, trebuie să aibă curajul și putința de a coloniza o altă planetă. Hawking spunea că planeta va deveni suprapopulată, iar energia consumată în cantități mari va transforma Pământul într-o minge de foc.

Alpha Centauri, spunea Hawking, este unul dintre cele mai apropiate sisteme solare, la o distanță de patru ani lumină, unde există două exoplanete care pot susține forme de viață.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *