default-logo

Cum ar fi fost omorât ziaristul saudit Jamal Khashoggi

Un jurnalist saudit, critic al regimului, a dispărut după ce a intrat în Consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul.

Autoritățile turce cred că jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, un critic proeminent al liderilor de la Riad, care a dispărut după ce a intrat în Consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul, a fost ucis în incinta consulatului, au declarat doi oficiali turci anonimi, transmite Reuters.

„Evaluarea inițială a poliției turce este că domnul Khashoggi a fost ucis în Consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul. Credem că uciderea lui a fost premeditată și cadavrul acestuia a fost mutat în afara consulatului”, a declarat un oficial turc sub anonimat.

De cealaltă parte, Arabia Saudită a calificat drept nefondate zvonurile potrivit cărora Khashoggi ar fi fost ucis în incinta consulatului, iar o echipă de anchetatori saudiți a sosit sâmbătă la Istanbul pentru a lua parte la investigația privind dispariția.

Jamal Khashoggi, un critic proeminent al liderilor Arabiei Saudite, trăiește în autoexil la Washington de teama autorităților saudite. Jurnalistul a dispărut marți, după ce a intrat în Consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul pentru a obține documente necesare căsătoriei, a declarat logodnica acestuia, care îl aștepta în fața reprezentanței diplomatice.

cotidianul.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.