◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

ORBITA PĂMÂNTULUI, RUTA UNOR OBIECTE DE MARI DIMENSIUNI

Media din SUA a publicat informația conform căreia administrația Trump a mărit bugetul Biroului de coordonare a apărării planetare, de la 60 milioane de dolari la 150 milioane de dolari, în condițiile în care alte instituții nu s-au bucurat de un asemenea cadou.

Biroul de coordonare a apărării planetare are ca obiectiv apărarea planetei de impactul cu asteroizii de mari dimensiuni care pot produce catastrofe care schimbă soarta omenirii.

În ciuda acestei situații, NASA a asigurat în mai multe rânduri că nu se pune problema unui impact cu un asteroid gigant. În tot acest timp, NASA a publicat o nouă strategie și un plan de acțiune național în cazul producerii unei astfel de catastrofe.

În orbita planetei există peste 25000 de obiecte cu dimensiuni mai mari de 150 de metri. Biroul de coordonare a apărării planetare a fost înființat acum doi ani și dispune de o echipă de cercetători care încearcă redirecționarea din orbită a asteroizilor de mari dimensiuni.

La conducerea acestei instituții se află Lindley Johnson, ofițer al armatei americane. Recent, el a dat un interviu pentru revista Politico, în care susținea că există un pericol major cauzat de existența unor obiecte de mari dimensiuni în orbita Pământului. Un astfel de impact are consecințe majore pentru omenire.

Șeful Agenției Spațiale Ruse, Anatoli Perminov a susținut declarațiile lui Johnson, invocând existența unui asteroid cunoscut sub denumirea de Apophis cu o lungime de 240 de metri și care până în anul 2030 va intra în coliziune cu Pământul. Un astfel de impact poate produce milioane de victime.

Perminov a adus în discuție incidentul care s-a petrecut deasupra unei baze militare americane din Groenlanda, când un meteorit a explodat, luând prin surprindere toate agențiile spațiale.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Santa Cruz, California a relevat faptul că un asteroid de mari dimensiuni, dacă ar cădea în Atlantic ar provoca valuri cu înălțimea de 150 metri care ar genera un tsunami devastator care ar distruge orașe precum Miami, Baltimore, New York.

Conform unui studiu, 39% din populația americană locuiește în orașele din apropierea oceanelor.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *