◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

GIGANȚII, O CIVILIZAȚIE PRIMORDIALĂ

În anul 1988, elvețianul Sporri, o persoană interesată de vechea civilizație egipteană, s-a deplasat în Egipt pentru a vizita piramidele. El a fost sfătuit să se deplaseze într-o localitate aflată la o distanță de 100 kilometri de Cairo, într-o comunitate, unde trăiește un cioplitor în piatră.

Ajuns în zonă, el a fost contactat de Nagib, cioplitorul în piatră, care provenea dintr-o familie a cărei ocupație era de peste 150 de ani, aceea de cioplitori în piatră.

Nagib i-a spus lui Sporri că are un obiect deosebit, pe care l-a descoperit în timp ce lucra în Gizeh. Într-o cutie din lemn care mirosea a mucegai se afla un obiect învelit într-o piele de căprioară. Spre stupefacția lui Sporri, în cutie se afla un deget mumificat gigant.

Degetul avea peste 35 de centimetri lungime, era de origine umană și era decupat cu o precizie uluitoare. Înălțimea celui decedat trebuie să fi fost de 5-6 metri înălțime.

Nagib i-a mai arătat lui Sporri niște documente realizate în anul 1960, când fiul său făcuse o radiografie a degetului, care dovedea că este de origine umană.

Nagib a refuzat să precizeze locul unde a fost descoperit degetul. A spus că undeva lângă Marea Piramidă.
Sporri a făcut mai multe fotografii și i-a oferit lui Nagib câteva sute de dolari pentru a intra în posesia degetului.
Nagib a refuzat târgul și Sporri a plecat în Elveția, prezentând fotografiile oamenilor de știință. Aceștia nu s-au arătat interesați de fotografii.

După 19 ani, Sporri s-a reîntors în Egipt pentru a-l reîntâlni pe Nagib. Acesta murise iar familia lui se mutase din zonă.

După mai mulți ani, tema existenței unei civilizații a giganților a început să preocupe lumea științifică modernă.
Texte vechi descriu existența giganților. Scriitorul roman Flavius este autorul unor texte scrise în anul 79, în care descrie existența unei populații de gigani, diferiți de oamenii normali. Ți se făcea frică să-i privești, spunea Flavius. Scena descrisă se producea în timpul războiului din Ierusalim. De-a lungul istoriei, alte texte descriu existența giganților.

În secolul al XVI-lea, un medic spaniol care se afla în Peru a descris întâlnirea cu o populație de giganți. Aveau în jur de 4 metri înălțime.

În Africa de Sud, Caucaz, America de Sud, Europa, Asia și America de Nord au fost descoperite schelete uriașe și urme ale unor construcții megalitice. Și în Biblie se vorbește despre uriașul Goliath, născut din neamul filistinilor.

rp_rsz_urma_gigant.jpg

Lumea științifică modernă a acceptat cu greu teoria conform căreia a existat o civilizație a giganților pe cel puțin cinci continente. Acceptarea teoriei a bulversat celelalte teorii despre originea omului.

Se pare că existența umană este mult mai veche, iar întrebarea privind cine suntem noi, oamenii, așteaptă răspuns.

Cum au dispărut giganții, care era originea lor, de ce nu există o transparență în descoperirile care s-au făcut? Sunt giganții strămoșii noștri? Întrebări la care așteptăm răspunsuri.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *