◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

România a câştigat prima medalie la Jocurile Invictus de la Sydney

România şi-a adjudecat, în noaptea de duminică spre luni, prima medalie la Jocurile Invictus de la Sydney, dedicate militarilor care au fost răniți pe teatrele de operații.

Plutonierul adj. Dumitru Paraschiva a cucerit medalia de bronz în proba de canotaj în sală, anunță Europa FM.
Născut în 1983, în județul Brașov, tată a doi copii, plutonierul Dumitru Paraschiva este încadrat la Centrul de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte “Constantin Brâncoveanu” Făgăraș.
Tânărul a fost rănit în anul 2009, în Afganistan. Pe timpul unei misiuni de intervenţie rapidă, aflat într-o patrulă mixtă, împreună cu o echipă genistică americană, autovehiculul uşor blindat de tip Humvee, în care se afla, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Militarii au fost atacaţi, concomitent, cu focuri de armament uşor de infanterie şi lovituri de aruncător de grenade antitanc. A suferit un traumatism cranio-cerebral şi a stat aproape două luni în comă indusă (gradul II de invaliditate).

„Tocmai s-au încheiat probele de canotaj în sală la ergometru (indoor rowing) iar militarii noștri nu doar că se bucură de participare dar au reușit să ia acasă și o medalie”, transmite Echipa României pe pagina de Facebook.
„La proba de 4 minute, anduranță, Dumitru Paraschiva a obținut locul 3 iar Ciprian Iriciuc locul 4 din 21 de competitori. La proba de 1 minut, sprint, Dumitru a obținut locul 5 iar Ciprian locul 11 din 47 de competitori. Dragi camarazi, felicitări pentru participare și vă mulțumim pentru efortul depus!”, se arată pe pagina de Facebook a Echipei României de la Jocurile Invictus.

La Sydney, delegația tricoloră este formată din 15 competitori.
În 2017, la Toronto, echipa României a obţinut 4 medalii, între care una de aur.

La Jocurile Invictus, patronate de prințul Harry al Marii Britanieii și găzduite în 2018 de orașul australian Sydney, participă militari răniți pe front.

b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *