◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.04.2024

„Călători pe firul timpului” – program educativ pentru grădinițe

Muzeul Municipiului București invită, la Palatul Suțu, copiii cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani la o călătorie în timp, în fiecare zi de miercuri a lunii noiembrie, începând cu ora 10.00. 

Muzeul Municipiului București-Palatul Suțu găzduiește obiecte prețioase care ne spun povești de demult! Dacă privim cu atenție aceste obiecte, putem să călătorim înapoi pe firul timpului și să aflăm despre oamenii care au trăit în alte vremuri în acest oraș. O să găsim răspuns la tot felul de întrebări: oare ce fel de haine purtau regii și reginele? Dar oamenii obișnuiți, cum arătau, ce meserii aveau și oare ce fel de obiecte foloseau?
În zilele de 7, 14, 21 și 28 noiembrie, călătoriile vor avea câte o temă specifică.

La fiecare dintre cele patru teme, cei mici vor vedea cât de multă grijă acordau oamenii în trecut fiecărui obiect pe care îl foloseau – nu trebuia să fie o bijuterie foarte scumpă (deși vom vedea și din acestea), ci poate o mănușă sau o farfurie sau niște încălțări la care meșterul-autor muncea săptămâni sau luni de zile.

Vom povesti despre mai multe personaje istorice importante, dar și despre diferite tipuri de materiale din care au fost făcute de-a lungul timpului obiectele. Vom afla mai multe despre orașul în care locuim, de la legenda ciobanului Bucur, până la părerea celor care vizitează Bucureștiul sau îl locuiesc în prezent.

1. „Regi și regine”
Vom afla câte ceva despre regii și reginele României, despre însemnele regale, medalii, ținute elegante din secolul 19.
La partea de atelier, fiecare își va imagina cum arată palatul în care ar vrea să locuiască dacă ar fi rege sau regină.

2. „Bucureștiul de demult și Bucureștiul de azi”
Privind obiectele din expunere, vom descoperi câte ceva despre cum trăiau bucureștenii în secolul 19 – de la felul în care circulau orășenii pe Calea Victoriei, până la cum își duceau traiul vânzătorii ambulanți și cine erau roșiorii. Vom povesti împreună și legenda lui Bucur, legată de întemeierea orașului București.
La partea de atelier, vom lucra o „hartă personală a orașului”, care să conțină locurile importante pentru fiecare dintre noi.

3. „Pe vremea voievozilor”
Vom discuta despre doi dintre cei mai importanți voievozi din istoria românilor, Constantin Brâncoveanu și Vlad Țepeș. Vom vedea cum arată o carte scrisă cu un alt alfabet decât cel cunoscut copiilor (cu caractere chirilice), vom afla ce a însemnat apariția tiparului, cum se îmbrăcau marii boieri și la ce foloseau inelele sigilare.
La partea de atelier, fiecare va fi liber să-și imagineze cu ce anume seamănă scrisul chirilic și va continua desenul pornind de la o literă.

4. „Obiecte curioase”
De data aceasta, vom călători înapoi în timp și vom descoperi obiecte care ne trezesc curiozitatea. Cei mici vor afla, de exemplu, cum arătau punguțele pentru bani din Evul Mediu, o lădiță din breasla scriitorilor, o armură de demult sau podoabe din Epoca bronzului.
La partea de atelier, ne vom juca de-a inventatorii și vom face o schiță pentru designul unui obiect din viitor cu o anumită utilitate.

Înscrierile se fac pe adresa de e-mail: roxana.coman@muzeulbucurestiului.ro , de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.00. Taxa de participare este de 15 lei/participant, însoțitorii beneficiind de acces gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *