◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

ANUNNAKI, DUMNEZEUL CREATOR

În centrul teoriei vechilor astronauți, Zecharia Sitchin plasează un grup mitic numit Anunnaki, ca fiind autorii unui experiment în urma căruia a fost creat omul. Din propriul ADN și din cel al lui Homo Erectus a fost creat omul, sclavul perfect pentru muncile fizice de care aveau nevoie. Adepții acestei teorii au numit Anunnaki, Dumnezeul creator.

Muntele Hermon este situat la granița dintre Siria și Libia. Are o înălțime de 2814 metri și este considerat lăcașul lui Ghilgameș, personajul plin de înțelepciune, cel care cunoștea cu mulți ani înainte, că Potopul biblic se va produce și va aduce o catastrofă pe Pământ.

Ghilgameș este considerat înțelepciunea ancestrală. El a fost al V-lea rege al dinastiei Ourouk, care în domnit în perioada 2800-2600 î.Hr. Textele sanscrite îl prezintă pe Lugalbanda ca fiind tatăl său, un mare preot trimis de Dumnezeu pe Pământ.

Ghilgameș este prezentat ca fiind un personaj impozant care impunea prin fizicul și forța sa. Conform documentelor descoperite la Marea Moartă, Ghigameș avea o înălțime de peste 5 metri și o forță fizică impresionantă.

În Vechiul Testament, este redată lupta dintre evreii conduși de Moise și Og un rege cu dimensiuni impresionante.
În textele mesopotamiene, Anunnaki sunt prezentați ca fiind vechii gardieni, ale căror progenituri s-au retras în lumea subterană.

În anul 1880, George Smith a publicat petru prima dată traducerea celei de a 11-a tăblițe de lut din Epopeea lui Ghilgameș. În scrierile sumeriene se observă o preocupare pentru interesul de dincolo de moarte. Omul, după nașterea sa, este aruncat într-o mare aventură inițiatică care sfârșește cu cu drama neputinței învingerii efemerului.

În cultura sumeriană, procesul creației este pus pe seama zeilor. Inițial, aceștia s-au numit Anunnaki sau Anunna, care erau considerați cei mai puternici zei din Anu, adică din ceruri. Mai târziu, percepția sumeriană s-a modificat brusc, și Anunnaki au fost înlocuiți de zeii Igigi. Despre aceștia din urmă s-a spus că ei vin din ceruri, iar Anunnaki din lumea subterană sau a tenebrelor.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *