A murit fostul diplomat Mihnea Constantinescu. Avea 57 de ani

Fostul ambasador Mihnea Constantinescu a murit azi noapte. S-a stins într-un spital din Nisa. Avea 57 de ani.
Mihnea Constantinescu a fost în diverse guverne director al Cancelariei Prim-ministrului României, consilier de stat sau consilier diplomatic, secretar de stat şi director general pentru afaceri politice în cadrul Ministerului Român al Afacerilor Externe.

Mihnea Constantinescu a fost şi membru al Consiliului Regal, preşedinte al Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului, ambasador cu însărcinări speciale, reprezentant special al Guvernului României pe probleme de securitate energetică.

Potrivit ministrului de Externe, Constantinescu a fost unul dintre cei mai respectaţi ambasadori şi un om „de o mare calitate profesională”.

Ambasadorul Mihnea Constantinescu a fost decorat post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis. Fostul diplomat a primit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofițer

„În semn de deosebită apreciere și recunoștință pentru devotamentul și profesionalismul de care a dat dovadă în întreaga sa activitate pusă în slujba intereselor României, pentru contribuția avută la promovarea și menținerea unui standard de excelență profesională în rândul tinerei generații de diplomați, Președintele României a conferit post-mortem Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofițer, ambasadorului Mihnea Constantinescu”, arată Administrația Prezidențială.

Mihnea Constantinescu a fost unul dintre cei mai respectați diplomaţi ai României. A contribuit la procesul de aderare a României în structurile euro-atlantice. Mihnea Constantinescu a fost membru al Consiliului Regal creat de Regele Mihai I.

Ambasadorul Mihnea Constantinescu a încetat din viaţă la 57 de ani, într-un spital din Nisa.

A fost asistentul personal al premierului Petre Roman, director de cabinet al premierilor Theodor Stolojan, Nicolae Văcăroiu, Mircea Geoană, Adrian Nastase și Călin Popescu-Tăriceanu, după care a îndeplinit funcţia de ambasador cu însărcinari speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

stiri.tvr.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.