Concurs național de creație” ROMÂNIA la 100+100”/ rezultate

Clementina Timuș

” ROMÂNIA la 100+100” s-a intitulat concursul național de creație, organizat de Biblioteca Județeană” I.S.Bădescu” Sălaj în iulie 2018 dedicată drumului românilor spre Marea Unire, dar și evoluției României în perioada 1918-2018, pentru a exprima viziunea asupra viitorului secol.

Avem plăcerea de a comunica unele rezultate ale deliberării juriului concursului asupra celor 500 de contribuții trimise, selectate 100 de lucrări, încadrate în topica anunțată cu evaluarea din 22. 11.2018.

Înscriindu-se cu placheta” Arcuri în timp și spațiu..” jurnalista Clementina Timuș a fost declarată printre câștigătorii Premiului III la Secțiunea ADULȚI. Menționăm că jurnalista a colaborat la publicația” Cronica Fundațiilor” este printre membrii fondatori ai” Cronicii Timpului”, precum și activă în organizarea Seratelor” Eminescu Jurnalistul”; are de asemenea contribuții și în alte publicații. În luna martie 2019 va fi distribuită și lucrarea care va conține creațiilor celor care au trimis gândurile lor.
Biblioteca Judeţeană I. S. Bădescu – Sălaj – cu rol de iniţiator şi coordonator al Concursului Naţional pentru tineri şi adulţi ROMÂNIA la 100 + 100, în colaborare cu Bibliotecile Judeţene din ţară care au ales să se implice direct, au primit peste 500 de creaţii (proză, poezie, teatru, eseu, epigrame, lucrări cu caracter ştiinţific).
Menţionăm că dintre acestea doar un număr de aproximativ 100 de lucrări au corespuns cerinţelor stabilite şi au fost selectate pentru jurizare.
Premiile au fost acordate în funcţie de punctajul obţinut (media rezultată din notele membrilor comisiei), astfel:
– Premiul I: 9,50 – 10.00
– Premiul al II – lea: 9.00 – 9.50
– Premiul al III – lea: 8.50 – 9.00
– Premii speciale – lucrările care au ieşit din tipar, surprinzând emoţii speciale
– Menţiune: 8.00 – 8.50
– Diplome de participare: 7.00 – 8.00
O altă categorie de creaţii, unele deosebite prin tematică şi emoţii patriotice, au redat momente şi poveşti ale trecutului sau sentimente adresate românilor şi României la CENTENAR.
Organizatorii le mulţumesc tuturor celor care şi-au exprimat gândurile, emoţiile, dând dovadă de multă imaginaţie, creativitate şi încredere în viitorul ROMÂNIEI.
Vă reamintim că Biblioteca Judeţeană Sălaj va cuprinde gândurile Dumneavoastră, ale tuturor, într-o lucrare, pe care o va distribui în luna martie 2019.
Pentru detalii suplimentare sau întrebări – secretariat_bjs@yahoo.com,

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.