O MANIFESTARE EMOȚIONANTĂ, DEDICATĂ CENTENARULUI MARII UNIRI

Un grup de jurnaliști, membri ai Filialei Hunedoara a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), s-au întâlnit, duminică 25 noiembrie 2018, cu domnul Călin Dorin Dud, primarul comunei Luncoiu de Jos, însoțit de mai mulți localnici, unii dintre ei fiind îmbrăcați în frumoase costume populare specifice zonei.
Manifestarea, având ca generic” De ce iubim România?”, a fost dedicată Centenarului Marii Uniri.
Despre implicarea unor personalități hunedorene în săvârșirea actului istoric de la Alba Iulia din data de 1 Decembrie 1918, au vorbit Dr. Daniel Iancu, Ioan Vasiu, Sorin Blada și Nicu Gheorghiu.
În finalul manifestării, cei prezenți în sala Căminului Cultural al comunei au urmărit cu atenție filmul documentar” Marea Unire – România la 100 de ani”, realizat de redacția video AGERPRES.
A fost, fără îndoială, un bun prilej pentru jurnaliștii hunedoreni de relaționare directă cu oameni care îi citesc, îi aud la radio sau îi văd la televizor.
Din grupul jurnaliștilor care s-au deplasat în comuna Luncoiu de Jos, trebuie amintiți, pe lângă cei menționați mai sus, Nicolae Gavrea, Dorin Corpade, Bianca Leucean, Elena Iancău, Valentin Neagu, Monica Dușan, Cornel Poenar, Traian Manu, Ovidiu Iancău și nu în ultimul rând Ovidiu Munteanu (membru UAP) colaborator al TVR.

Ioan Vasiu /UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.