◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Ziarele României Mari – o publicație festivă și temporară

Produsul media Ziarele României mari, cu un sumar cuprinzând articole și documente din anii 1918-1947, își propune sa apăra săptămânal pe durata unui an. Tirajul nu este cunoscut.In ceea ce privește corpul editorial este format, cel puțin la prima vedere, din Peter McGee, Andrei Pena, Mioara Anton, documentariști Mihaela Denise, Raul Denise, Tudor Sprinceana, consultant tehnic Lennard Skodt. Editorul, Peter McGee, este profesor asociat la Universitatea Arkansas (S.U. A), și are studii profunde in domeniul unor ramuri ale științelor sociale. Până în prezent, la o primă căutare, nu apare in elaborarea și producția unor produse media din România. Andrei Pena este director la Modern Media Grup, dispune de largi cunoștințe în industria textilă și a modei (Revistele grupului Burda au ca specific LifeStyle). Mihaela și Raul Denize sunt cercetători la Institutul național de istorie Nicolae Iorga și au lucrări de cercetare privind România secolului XX. Tudor Sprinceană nu este inclus in staful Grupului Media Burda, in schimb Alina Sprinceana este Director de vânzări.
Difuzarea publicației Ziarele României Mari se face prin chioșcurile de difuzare a presei din toată țara, prin contracte cu Burda România, subsidiară a grupului german Hubert Media Grup.In prezent potrivit BRAT, revistele Burda dețin circa 33 la suta din volumul național de vânzări de presă din țara noastră.
Sporul publicitar, prezentat la câteva televiziuni,
Realizat de o maniera clasica cu imagini de epoca și cu vocea lui Victor Rebengiuc a generat oarece interes, dar vânzările nu par sa determine un volum deosebit.Pe baza experienței personale in difuzarea presei, îmi permit sa apreciez ca după trecerea zilelor festive interesul fata de publicație va scădea, insa ceeace rămâne peste timp ca un fapt demn de a fi remarcat sunt paginile din presa acelor ani, un izvor de inspirație pentru cei interesați de istoria presei.
Un amănunt demn de reținut: Editorul administrativ și finanțatorul este Compania britanică Alberta Limited, cu sediul la Londra, iar deținătorul activelor este Peter McGee, care are ca obiect de activitate, (potrivit registrelor Companies House din Londra), editarea de reviste și periodice.De asemenea, pentru evitarea unor probleme generate de legislația referitoare la drepturile de autor, editorul publicației Ziarele României mari notează:” Au fost depuse toate eforturile pentru a identifica și a contacta deținătorii drepturilor de autor. Persoanele care considera că am folosit materiale care se afla in proprietatea lor sunt rugate să contacteze editura…”

Ioan Timofte / UZPR

Un comentariu pentru “Ziarele României Mari – o publicație festivă și temporară

  1. Negrutiu ioan
    30.10.2019 @ 13:12
    Felicitari pentru colectia ziarele romaniei mari, din ziare trebuie sa se invete istoria romaniei pentru faptul ca in comunism istoria romaniei a fost falsificata.
    Rog mult sa luati in considerare propunerea mea, pe cand se va continua cu o colectie de ziare cu ce sa intamplat din 1947 de la abdicarea regelui dupa care sa instalat comunismu la putere pana in 1989. Sub gheorghiu dej si sub ceausescu sau intamplat multe atrocitati, foarte inportant ca poporul roman sa cunoasca ce sa intamplat pana la revolutia din 1989.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *