◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Regina Maria

Astăzi a fost lansarea documentarului inedit despre Regina Maria! Va fi difuzată sâmbătă pe 1.12. Orele 18.00 la ProTv! Filmul este de o calitate de neegalat!

In plus,

O statuie a Reginei Maria va fi amplasata in localitatea Ashford din Marea Britanie, locul de naştere al suveranei, la iniţiativa Institutului Cultural Roman (ICR), in contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Cu ocazia dezvelirii statuii, pe 12 decembrie, va avea loc, de la ora 12:00, o ceremonie la care vor fi prezenţi, alături de preşedintele Institutului Cultural Roman, Liliana Turoiu, reprezentanţi ai Ambasadei României la Londra, precum si ai caselor regale ale Marii Britanii si României, Gerry Clarkson CBE, preşedintele Consiliului Local Ashford, oficialităţi de rang înalt din România și Marea Britanie.

„Te binecuvântez, iubită Românie, țara bucuriilor si durerilor mele, frumoasă țară, care ai trăit in inima mea si ale carei cărări le-am cunoscut toate. Frumoasa tara pe care am văzut-o întregită, a carei soarta mi-a fost îngăduit sa o vad împlinita”, spunea Regina Maria a României.

Statuia va reprezenta un reper cu valoare istorica, simbolica si estetica majora pentru oraş, in contextul in care regina Maria s-a născut pe 29 octombrie 1875 la Eastwell Manor, fosta proprietate nobiliara din imediata apropiere a oraşului.

Ca urmare a câştigării concursului demarat de ICR in vara acestui an, opera amplasata in oraşul Eastwell Manor este realizată de sculptorul Valentin Duicu, absolvent al Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti.

Realizata din bronz si având o înălţime de 2,2 metri, statuia va fi amplasată in Elwick Square, un spatiu de mare vizibilitate aflat in mijlocul unui nou centru civic, in proximitatea zonei istorice si a Parcului Victoria, principala zona verde a oraşului, care poarta numele bunicii paterne a Reginei Maria.

Gratie poziţiei centrale in care va fi amplasata, statuia promite sa devina, in timp, unul dintre reperele oraşului Ashford, o localitate dinamica si in curs de expansiune.

Amplasarea statuii este o iniţiativă a Institutului Cultural Roman, realizata cu sprijinul Guvernului României, prin Programul Centenar, si in parteneriat cu Consiliul Local Ashford.

Sorin LEARSCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *