România – Germania: 29 – 24. Victorie pentru tricolore la Campionatul European de handbal feminin

România a tratat cât se poate de serios echipa Germania, în meciul doi de la Euro, şi a câştigat cu 29-24 după o evoluţie convingătoare, Naţionala s-a calificat deja în Main Round cu două puncte. Denisa Dedu a fost desemnată jucătoarea meciului, după o prestaţie fabuloasă.
După ce a detonat bomba cu Norvegia în prima etapă a Grupei D, Germania a fost privită cu foarte multă precauţie de Ambros Martin & Co. Olandezul Henk Groener a imprimat echipei un stil nordic, iar pentru tricolore un obiectiv a fost clar, să nu le lase pe adversare să repună repede, să meargă strună schimbarea atac – apărare. Anihilarea acestui joc a fost, fără discuţie, una din cheile unei alte mari victorii la Euro.
Selecţionerul a plecat la drum în meciul doi cu trei modificări în primul 7, cu Denisa Dedu, Aneta Udriştioiu şi Melinda Geiger în atac, plus Gabriela Perianu, încă de la început în axul central în apărare. Au rămas pe poziţii Cristina Neagu, Eliza Buceschi, Crina Pintea şi Cistina Florică. Strategia gândită de Ambros Martin a dat roade de la bun început, pentru că Melinda Geiger a deschis seria golurilor echipei României, iar Denisa Dedu s-a făcut remarcată între buturi.

mediafax

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.