◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

ANTARCTICA, UN CONTINENT FĂRĂ POPULAȚIE BĂȘTINAȘĂ UMANĂ

Antarctica este singurul continent fără populație băștinașă umană. Antarctica este definită ca fiind teritoriul, inclusiv banchizele, aflate la sud de paralela 60 latitudine sudică.

În anul 1961, 47 de țări au semnat un tratat prin care erau interzise activitățile militare. Antarctica este o vastă rezervație științifică. Începând cu anul 1959, 19 state girează continentul, iar la doi ani, se întrunește o comisie pentru a regla toate problemele legate de continent.

Ca suprafață, Antarctica ocupă 14 milioane de kilometri pătrați, cât Europa și SUA. Sub calota glaciară, care are o grosime de 2 kilometri, se găsesc importante rezerve de petrol, gaze naturale, uraniu, fer. Antarctica este numită și polul vânturilor, iar în anul 1960, a fost înregistrată cea mai joasă temperatură, -88 de grade Celsius.

Studiile realizate în anul 1910, au relevat că Antarctica a făcut parte dintr-un vast continent numit Gondwana. Partea vestică a continentului s-a format în era terțiară, iar cea estică în cea primară, despre care se spune că ar fi parte din Atlantida.

Antarctica este împărțită în 20 de zone triunghiulare, guvernate de 19 țări. O singură parte nu a fost reclamată de nicio țară. Zona se numește Mary Byrd. Au fost voci care au susținut că această zonă a fost rezervată extratereștrilor, a căror prezență a fost semnalată de cercetătorii de la bazele științifice.

Pomponius Mela și Ptolomeu afirmau că în emisfera sudică există un continent care asigură echilibrul pe planeta noastră. Ei numeau continentul Antipod. A urmat Aristotel, discipolul lui Platon, care a scris despre Atlantida.
New York Post a publicat un articol semnat de Ralph von Frese Laquelle care a fost primul cercetător care a observat anomalii gravitaționale și magnetice în Antarctica. Laquelle a declarat că în Antarctica se produc cele mai mari anomalii de pe planetă.

Unii cercetători au emis ipoteza că aceste anomalii sunt cauzate de activitatea vulcanică. Alții au susținut că aceste anomalii au fost cauzate de prăbușirea unui meteorit care a străpuns calota glaciară, fenomen care a condus la producerea unor anomalii.

Laquelle a mai declarat că există multe cratere de dimensiuni gigantice formate în calota glaciară, a căror explicație rămâne un mister.

În anul 2001, cercetătorii ruși aveau să dea publicității că au descoperit că sub calota glaciară se află un dispozitiv sau o structură. Europenii au considerat că americanii au construit sub calota glaciară o bază secretă.

Antarctica rămâne un tărâm cu multe necunoscute, în sensul că există locuri unde nu au căzut precipitații de 2 milioane de ani. Aceste regiuni sunt numite văi uscate. Fără a exista o explicație, cei mai mulți meteoriți au căzut în Antarctica, iar cel mai mare aisberg din lume se găsește în Antarctica. Are o lungime de 295 km și o lățime de 37 km.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *