Astăzi, Gala Premiilor “Stela Popescu”, un eveniment care celebrează talentul, dedicația și excelența

Aflată la prima ediție, Gala Premiilor “Stela Popescu” va premia femeile de succes cu o carieră în domeniile în care Stela Popescu a performat.
Pe scena Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” vor fi decernate Premiile” Stela Popescu” pentru Excelență în Teatru, Cinematografie, Muzică, Televiziune, Premiul pentru întreaga carieră, precum și Trofeul de Excelență” Stela Popescu”

Gala premiilor “Stela Popescu” va avea loc astăzi, 19 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Savoy a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, Calea Victoriei nr. 33.

În aceeași seara, la ora 18,30, înainte de începerea Galei va avea loc în foaierul Sălii SAVOY vernisajul expoziției de fotografie dedicată actrițelor STELA POPESCU și CRISTINA STAMATE, expoziție semnată de Dragoș Zaharia,
Evenimentul se va încheia cu premiera filmului “Popeasca”, un documentar despre o Stela Popescu pe care doar cineva care o cunoaște atât de bine ca propria nepoată ar putea-o scoate la iveală. Regizoarea Stanca Radu ne propune un film despre bunica sa, cu materiale de arhivă, interviuri și cu secvențe de teatru și film.

Stanca Radu a absolvit Facultatea de Regie de Film și TV din cadrul Universităţii Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică” I.L.Caragiale” din Bucureşti. A fost distinsă cu premii la diferite festivaluri naționale și internaționale pentru filmele de scurt metraj create în timpul studenției: “Pentru el” – Cel mai bun scurtmetraj românesc la TIFF – Transylvania International Film Festival 2009, Cel mai bun regizor la Festivalul Internațional de Film -” Filmul de Piatra” 2009, Premiul pentru Cea mai buna actriță – Andreea Gramoșteanu la Cinema iubit International Student Film Festival 2008, „Ștefan” – Cel mai bun Scurtmetraj la Festivalul International Cinemaiubit 2007 și Cel mai bun scurtmetraj românesc la NexT Film Festival 2008. Stanca Radu a continuat obținut și cu o diploma de Masterat în cadrul UNATC, în 2012, la Departamentul de Scenaristică, dezvoltându-și apoi abilitățile prin Programul Profesional de Scenaristică de la UCLA (University of California Los Angeles), 2012 – 2013. A lucrat ca asistent de regie la filmele regizorilor Radu Muntean (” Hârtia va fi albastră”, 2006), Răzvan Rădulescu (” Felicia, înainte de toate”, 2009) și Alexandru Maftei (” Bună, ce faci?”, 2010). A lucrat ca profesor asistent la cursurile Masteratului de Scenaristică de la UNATC între 2010 și 2012. Și tot în 2010 a creat și dezvoltat împreună cu Cristina Iliescu, proiectul” Filmminimo”, pentru a produce filme educaționale pentru copii. Stanca și-a petrecut ultimii ani lucrând drept consultant de scenarii pentru” Dropia Film”, dar lucrând în același timp documentarul “Popeasca”, un film portret al marii actrițe Stela Popescu, bunica sa.
Evenimentul este organizat de Spider Group, în colaborare cu Dropia Film și cu sprijinul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

Oana GEORGESCU
Secretar Literar Artistic &PR
Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.