Monumentului „Haiducii Muscelului” inaugurat la Nucșoara, Argeș

Sâmbătă, 22 decembrie 2018, de la ora 12:00, Memorialul Închisoarea Pitești, Asociația Foștilor Deținuți Politici din România și Primăria Nucșoara vă invită la inaugurarea monumentului „Haiducii Muscelului” în memoria familiei Arnăuțoiu, din satul Nucșoara, județul Argeș.

Monumentul este o cruce brâncovenească din piatră de calcar amplasată pe fostul teren al familiei Arnăuțoiu din satul Nucșoara (azi lângă Căminul Cultural) și este ridicat în memoria familiei Arnăuțoiu, crunt lovită de represiunea comunistă în anii ’50.

Monumentul este inițiat de Elena Ion Arnăuțoiu, sora liderilor grupului Haiducii Muscelului, ca un gest de comemorare a celor dragi, dar și pentru ca uitarea să nu se așterne peste o famile sacrificată pe altarul totalitarismului.
La eveniment au participat Elena Ion Arnăuțoiu (fostă deținută politic și inițiatoarea monumentului), Octav Bjoza (fost deținut politic, președinte AFDPR) și dr. Sergiu Rizescu (fost deținut politic, vicepreședinte AFDPR).
Evenimentul a început cu o slujbă de pomenire a celor care au făcut parte din grupul de rezistență Haiducii Muscelului și a continuat cu intervențiile invitaților.
Cei prezenți au depus flori la monument și au păstrat un moment de reculegere.

Constantin PAŞOL / UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.