default-logo

O nouă expoziție de fotografie a româncei Nicoleta Lupu, vernisată la Madrid

Centrul Riojano din Madrid găzduiește expoziţia de fotografie ”Zapping Disconnection” a braşovencei Nicoleta Lupu. Artista lucrează ca fotografă profesionistă de modă în Madrid de mai mulţi ani.

Alicia Viladomat, curatoarea expoziţiei şi nepoata poetei Pilar de Valderrama ”Guiomar”, muza poetului Antonio Machado, a comparat-o pe Nicoleta Lupu cu faimosul fotograf David LaChapelle, în ceea ce privește expresivitatea şi profunzimea fotografiilor în alb-negru, prezentate în cadrul expoziţiei.
La vernisajul expoziţiei, care a avut loc în ultima săptămână a anului 2018, au luat cuvântul José Antonio Ruperez, preşedintele Centrului Riojan, Lucas Kaup şi Mira Schwick, psihologi, criticul de artă Antonio Calderón de Jesus şi Cristina Florea, consilier în cadrul Ambasadei României în Spania.

Actorul Antonio Ibañez, care a pozat ca model pentru mai multe fotografii, a declarat că a fost impresionat de delicateţea şi naturalitatea cu care s-a desfăşurat şedinţa fotografică şi de rezultatul spectaculos al fotografiilor.

Expoziţia ”Zapping Disconnection” continuă interesul artistei în a capta disonanța emoţie / materie, spirit / trup, intelect / sentiment, prin expresii neobişnuite şi poziţii corporale contorsionate. Piele albă pe fond negru, lumină şi întuneric, simplitate fizică şi complexitate emoţională, fotografiile Nicoletei Lupu sunt o explorare în profunzimea psihicului uman.

leviathan.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.