Omagiu Eminescu în parohia Bălăceanca

Duminică, 20 ianuarie, în biserica Parohiei Bălăceanca din comuna Cernica – ce poartă hramurile istorice „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfânta Muceniță Sophia” – a avut loc un moment cultural memorabil, în cadrul căruia a fost omagiat geniul liric al românilor, poetul Mihai Eminescu.

Astfel, imediat după Sfânta Liturghie, decanul Facultății de Filologie din cadrul Universității „Hyperion” din București, dl. prof. Univ. Dr. Ştefan Lucian Mureşanu, a evocat în alese cuvinte viața și activitatea poetului nostru nepereche, după care a urmat concertul corului de copii „Cristal” al parohiei, pregătit de inimosul profesor Cristian Olaru.

Micii artiști au fost la înălţime, susținând recitaluri care i-au încântat pe enoriașii prezenți în număr mare în sfânta biserică. Printre piesele care au stârnit numeroase aplauze s-au numărat: „Sară pe deal”, „Ce șoptești atât de tainic”, „Pe lângă plopii fără soț”, „Doamne, nu uita de noi și „Dor de Eminescu”.
O contribuție remarcabilă la reușita acestui moment artistic au avut-o și recitalurile adulților Florin Toropoc și Cristian Olaru, ultimul dovedindu-se și un poet remarcabil.
Momentul eminescian a fost urmat o agapă frățească și de invitația părintelui paroh Constantin Iordăchescu la prima seară duhovnicească, care va fi organizată în data de 27 ianuarie, când se va proiecta un film educativ, după care vor urma discuții libere pe marginea acestuia, la care sunt invitați să participe și tinerii din asociația „Studenți pentru viață”.

Așadar, se poate spune că 2019 a început „cu dreptul”, iar tânărul preot ne-a promis că în parohia pe care o păstorește vor mai avea loc încă multe alte proiecte culturale interesante în acest an.

Victor M. Ionescu/2019.01.21/Lumina

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.