default-logo

Tone de gunoaie adunate în cadrul campaniei “Let’s do it, România˝

″Facem curăţenie în toată ţara!″⁣. Asta şi-au spus cei care şi-au unit forţele să strângă tone de gunoaie aruncate la întâmplare peste tot în natură.

Mobilizarea a avut loc în cadrul “Let’s do it, România”, cel mai mare proiect de implicare socială organizat în ţara noastră. Voluntarii au fost uimiţi de ce pot arunca semenii lor în zonele verzi.

”Astea sunt nişte bucăţi de azbociment, asta e un material cancerigen. Dacă autorităţile locale şi-ar face treaba şi ar da amenzi, n-am mai vedea ce găsim acum în padure”, spune jurnalistul Alex Dima, care a participat ca voluntar în cadrul proiectului.

În pădurea Cernica de lângă Bucureşti, voluntarii ″Let’s do it, România″⁣ – copii, tineri, angajaţi în instituţii de stat sau în companii, dar şi persoane publice – au strâns zeci de saci de gunoaie în doar câteva ore. Peste tot au găsit ambalaje, hârtii, cartoane, haine şi sticle, dar şi moloz, piese de maşini, cauciucuri şi mult, mult plastic.

”Am sticle de vodcă, sticle cu bere, toate prostiile, mă duc să mai strâng″, spune un voluntar.
”E dezastru aici şi e şi mai rău la marginea drumurilor, cu cât sunt mai apropiate nişte case de oameni, cu atât e mai multă mizerie, e absurd”, spune Cornel Ilie, ambasador ″Let’s do it, România″⁣.

”Să mergi 5-10 metri în păduri şi să ai surprizele astea, multe neplăcute, e destul de trist”, a transmis jurnalistul Rareș Năstase.

”Toate aceste materiale dăunătoare, când le aruncăm în natură, ajung în oceane, în peşti, în mâncarea noastră, nu ne dorim asta, aşa că ar trebui să păstrăm curățenia”, a precizat Soren Jensen, ambasadorul Danemarcei.

”Știu că e foarte mult gunoi şi dacă reuşim măcar o zi să ne strângem un milion de români, cu siguranţă putem să facem ţara să devină şi mai frumoasă”, a spus câștigătorul ultimei ediții ”Românii au talent”, Emil Rengle.

La Iaşi, voluntarii ″Let’s do it, România″⁣ au strâns resturile din pădurile din jurul oraşului.

“Tot timpul spunem că vrem o ţară că afară, dar cred că primul pas este să strângem după noi”, a transmis un voluntar.

Inclusiv în Braşov natura este sufocată de oameni.

Campania ″Let’s do it, România″⁣ a ajuns la a şasea ediţie în ţara noastră. În anii trecuţi, au fost strânse peste 18 mii de tone de deşeuri.

stirileprotv.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*