◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Duminică, Sărbătoarea narciselor în Argeș

Duminică,12 mai 2019, în localitatea argeșeană Negraşi are loc manifestarea „Sărbătoarea Narciselor“, un eveniment deja tradiţional.

Manifestarea organizată de către Primăria din localitate va avea loc chiar în rezervaţia naturală „Poiana cu narcise“ de localitatea situată în zona de sud a Argeșului.

Amintim că poiana cu narcise de la Negraşi a fost declarată rezervaţie naturală în anul 1966. Tot de atunci se organizează şi „Sărbătoarea narciselor“. Considerată a fi un brand al judeţului Argeş, „Sărbătoarea narciselor“ din Argeș adună an de an mii de oameni care vin să admire narcisele crescute în mod natural. De peste 50 de ani (anul acesta este a 51-a ediție), în Poiana cu narcise de la Negrași se organizează serbări câmpenești susținute de ansambluri folclorice cunoscute. Dar cele care atrag mii și mii de oameni din zonă și din alte colțuri ale țării sunt narcisele crescute natural pe această poiană. „La această dată acestea sunt înflorite în proporție de 80%, iar duminică probabil că vor fi înflorite toate“ -spune edilul localității aflate în sărbătoare.

Duminică, începând cu ora 11, se vor organiza un spectacol folcloric şi o masă câmpenească, dedicate totodată şi marcării zilei comunei Negraşi. Poiana cu narcise de la Negrași este o arie protejată de interes național, de circa 4 hectare, ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip floristic și peisagistic), fiind declarată rezervaţie naturală la data de 24 iunie 1966 în urma demersurilor profesorului Ion Nania.

Sărbătoarea narciselor este cea mai veche sărbătoare a florilor din țară, ea fiind inițiată cu mai mulți ani înainte de Simfonia Lalelelor de la Pitești, dar fără a avea amploarea și grandoarea acesteia niciodată, organizatorii mizând mai mult pe miracolul floral decât pe activitățile ce pot fi organizate cu acest prilej.

Constantin PAŞOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *