◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Oameni cobai! Experimentele americanilor pe ființe umane

În 19 aprilie 1957, cinci americani s-au oferit voluntar să participe la un experiment privind explozia unei bombe nucleare. O a şasea persoană a filmat această experiența teribilă.

Cei cinci bărbați erau ofițeri în cadrul aviaţiei americane. Ei au fost transportaţi în deşertul Nevada, acolo unde o rachetă nucleară echipată cu o bombă atomică a fost lansată dintr-un avion F-89. Explozia s-a produs la înălțimea de 500 de metri.

Experimentul voia să demonstreze că o bombă atomică care explodează la o înălțime mare nu este periculoasă pentru populaţie. Cei cinci ofițeri au supraviețuit experimentului și au murit la vârste cuprinse între 70 și 83 de ani.

De-a lungul timpului, s-au efectuat multe experimente în care cobai au fost oamenii. Unii au motivat ca aceste experimente sunt o necesitate pentru dezvoltarea ştiinţei. Alții au invocat probleme de etică.

În anul 1991, președintele Clinton făcea o declarație şocantă. El spunea, guvernul SUA a făcut ceva greșit din punct de vedere moral. Este un ultraj adus angajamentului nostru fata de integritatea și egalitatea tuturor cetăţenilor.

Discursul era o scuză către cei opt supraviețuitor ai experimentului numit Tuskegee. Experimentul s-a desfăşurat din anul 1932 și până în anul 1972 și a avut ca subiecţi 339 de bărbați de culoare bolnavi de sifilis. Cu toate că se știa gravitatea acestei boli, subiecţii nu au fost tratați și nu au primit informații despre boala pe care o au.

Cei 339 de subiecţi au fost numiţi bărbații cobai. A fost cel mai lung experiment non-terapeutic din istoria medicală. Bilanţul acestui experiment a fost tragic. Nu s-a cunoscut numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit de sifilis ca urmare a relațiilor sexuale cu subiecţii, iar în alte cazuri său născut copii cu sifilis congenital.

Un experiment la fel de terifiant s-a petrecut în Filipine, în anul 1906, atunci când prizonierii au fost infectaţi cu holeră în mod deliberat, pentru a studia evoluţia bolii. Au urmat experimente pe copii americani, cărora li s-a injectat tuberculin. Toți subiecţii au orbit.

Pentru a studia bâlbâirea severă, un medic american a realizat în anul 1939, un experiment pe 22 de copii orfani, care sub presiuni psihologice foarte mari au fost obligați să treacă de la vorbirea normală la bâlbâire severă.

În anul 1945, ca o continuarea a proiectului Manhattan, are loc un experiment în care la trei soldaţi americani li se injectează plutoniu. Experimentul a continuat cu administrarea fluorurii la animale și oameni. Efectele au fost devastatoare.

În anul 1953, sovieticii interogau spionii străini injectându-le saruri interzise care acţionau asupra activităţii creierului. În anul 1974, unor femei americane însărcinate li s-a administrat iod pentru a studia placenta și modul în care este afectat fătul.

În cadrul proiectului MKULTRA, CIA a plătit un cercetător cu suma de 70000 $ pentru a face experimente cu LDS pe mai mulți subiecţi.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *