◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Halep – Barty, în sferturile de finală de la Madrid. Ziua revanșei pentru româncă

Simona Halep o va întâlni pe Ashleigh Barty în sferturile de finală ale turneului WTA ”Mutua Madrid Open”, competiție patronată de Ion Țiriac. Românca își dorește revanșa după înfrângerea suferită la începutul anului în fața australiencei, la Sydney.

Halep, care este favorita nr. 3 la Madrid, va juca împotriva lui Ashleigh Barty (nr. 9 WTA), pentru a accede în careul de ași. În disputele directe, jucătoarea noastră conduce cu scorul de 2-1, ea învingând-o la Montreal și la Cincinnati (în 2018), dar pierzând disputa din ianuarie 2019, cu 4-6, 4-6, meci disputat pe hard.

Acum, tenismena din România are toate atuurile pentru o victorie contra lui Barty, ținând cont că partida se va juca pe zgură, suprafața sa preferată, dar și forma excelentă în care se află sportiva din Constanța.

Simona Halep (nr. 3 WTA) a obținut 3 victorii la Madrid până acum, fără să piardă niciun set, învingându-le pe rând pe Margarita Gasparyan (Rusia, nr. 64 WTA) cu 6-0, 6-4, Johanna Konta (Marea Britanie, nr. 41 WTA) cu 7-5, 6-1 și Viktoria Kuzmova (Slovacia, nr. 46 WTA) cu 6-0, 6-0, ultima în numai 44 de minute!

Românca s-a calificat pentru a 5-a oară în sferturile de finală de la Madrid, performanță reușită consecutiv, în ultimii 4 ani. Simona a cucerit trofeul la 2 ediții (2016, 2017) ale turneului care se desfășoară în complexul ”Caja Magica” din capitala Spaniei.

Halep a obținut 215 puncte până în prezent la Madrid și un premiu financiar de 160.290 de euro, ajungând la un total de 1.461 de puncte în topul Live WTA Race, urcând până pe poziția a 9-a. Iar o victorie contra lui Barty o propulsează pe treapta a 7-a a acestui clasament, care oferă calificarea la Turneul Campioanelor de la Shenzen.

Acum, Simona se găsește pe locul 2 în ierarhia mondială WTA Live, cu 5.682 de puncte, după Naomi Osaka, care a acumulat 6.356 de puncte. Pentru a o întrece pe japoneză, românca trebuie să câștige turneul de la Madrid, iar nipona să nu ajungă în semifinale.

Dacă Halep va ajunge în careul de ași de la ”Caja Magica”, atunci ea va fi sigură de locul 2 în clasamentul WTA, care va fi publicat la începutul săptămânii viitoare.

George Titus Albulescu / UZPR 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *