◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Topul evenimentelor săptămânii a 19-a din 2019 (6-12 mai)

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în această săptămână.

1. Hermanstadt Summit 2019: nimic despre Schengen și MCV
2. Reuniunea liberalo-populară de la Sibiu: tribună de atacuri antiromânești
3. Externele solicită rechemarea în țară a lui Maior
4. 500 de pagini de traduceri în 2 zile pentru extrădarea lui Mazăre
5. Dosarul Mineriadei se întoarce la parchet

1. Hermanstadt Summit 2019: nimic despre Schengen și MCV

Nichts über Schengen und MCV. Statul de drept în pericol de democratizare!
Iohannis face lumină în controversata chestiune a admiterii în Schengen și a eliminării MCV: aici nu se discută așa ceva! Dar unde? Tot el ne-a împuiat capul cu făgăduiala că președinția și summit-ul vor însemna finalul suferințelor noastre europene, iar când s-a evit prilejul, a pus batista pe țambal și a discutat generalități.. Mutter Angela dă un mesaj mai optimist: este o zi importantă pentru președinția României – zice dânsa, fără să se precizeze de ce.
După șuetele la nivel înalt și fotografiile de familie, liderii prezenți la Sibiu au semnat o declarație pritocită la Berlin, dar la care a contribuit „un pic” și neamțul nostru, cu angajamente generale și pe termen lung. Valabile pentru viitoarele Comisii și Consilii. Comentatorii au apreciat declarația ca o frecție la ambele picioare de lemn ale actualei Uniuni.
DIn cei 21 de șefi de stat prezenți la Sibiu care au semnat Apelul Comun pentru Europa, șase dintre state erau reprezentate de premieri care nu aveau drept de semnătură!

2. Reuniunea liberalo-populară de la Sibiu: tribună de atacuri antiromânești
Impertinența lui Mark Rutte rămâne inegalabilă!

Lui Iohannis poți să îi fluturi și un tramvai, că el tot despre Dragnea și „guvernarea eșuată” vorbește. A făcut-o și la BEX-ul liberalilor, la care a participat în calitatea sa de președinte echidistant. De la o altă adunare populară Liviu Dragnea transmite un mesaj cu tâlc: Celebrăm victoria asupra Germaniei! Naziste, bineînțeles. Președintele adresează Europei un apel patetic: săriți frați europeni, asistăm la un asalt împotriva statului de Drept!

Iar frații răspund cu promptitudine, de la reuniunea popularilor transformată într-o veritabilă tribună a mesajelor antiromânești. Robert Daul, uitat în fotoliul de președinte, se burzuluiește și dă asigurări bieților liberali că „nu o să lăsăm acțiunile PSD și ALDE să strice luminosul viitor al României”.
La rândul, Manfred Weber, care se și vede șef al Comisiei (deși mai e mult până acolo, dacă e să ne luăm după Macron) îi atenționează pe români că socialiștii și aldiștii din România nu au nici un rol în partidele de la nivel european și că, prin urmare, nu are niciun rost să fie votați, în timp ce liberalii ar ști ce să facă cu voturile.

3. Externele solicită rechemarea în țară a lui Maior

În sfârșit MAE s-a mișcat și a propus rechemarea în țară ambasadorului Maior din SUA, acuzat de acțiuni de poliție politică în Comisia SRI. Externele propun, dar Iohannis e cel care dispune.

4. 500 de pagini de traduceri în 2 zile pentru extrădarea lui Mazăre

O veste din Madagascar: Mazăre a fost reținut de autorități. Pentru a fi extrădat mulgașilor trebuie să li se trimită o traducere a celor 500 de pagini ale dosarului, în doar două zile!

5. Dosarul Mineriadei se întoarce la parchet

Dosarul Mineriadei mai are de așteptat. Procurorul general Bogdan Licu a anunțat că a contestat decizia instanței supreme de restituire a dosarului Mineriadei la Secția Militară a Parchetului General, fiind constatată nulitatea rechizitoriului, dar „Nu se pune problema să fie tras cineva la răspundere!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *