◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

SUPERCUPA ROMÂNIEI 2019, CFR CLUJ – VIITORUL 0-1 /Viitorul lui Hagi doboară CFR-ul și câștigă Supercupa României, singurul trofeu intern care îi mai lipsea

Echipa secundă a Viitorului a pus la respect aseară campionii ultimelor două ediții ale Ligii 1, iar golul a la Hagi al lui Artean a supus supervedetele lui Dan Petrescu.

O confruntare cu parfum de Generația de Aur că tot s-au împlinit 25 de ani de la campania strălucitoare din America. Dan Petrescu și Gică Hagi au albit, dar au rămas la fel de aprinși de fotbal, cu fitilul scurt, imediat le sare țandăra când se simt nedreptățiți de arbitru. Super-Dan și „Regele” au oferit ingredientele spectacolului ritmic în debutul partidei, în lipsa condimentelor de pe gazon.

AU AMEȚIT MINGEA

Într-o partidă cu iz estival, într-o zi cu nunți, cu festivaluri, cu mare și cu munte, cele două echipe au oferit un fotbal minimalist în prima repriză. Campioana a jucat ce știe ea, câștigătoarea Cupei, fără „perlele” de la Under 21, a încercat să ducă ritmul. Cu gândul la o deplasare lungă, istovitoare și periculoasă în Kazahstan, cu Țucu-gol, golgeterul, doar rezervă, ardelenii au încercat să-și impună lecția. Un gol, care să fie decisiv și să închidă rapid conturile. Pericolul la poarta lui Tordai a venit din faze fixe, Costache și Omrani nereușind să puncteze din situații simple. Billel a mai avut o oportunitate uriașă la ultima fază, un vârf de calibrul lui nu trebuia să rateze unu la unu, chit că în unghi, cu Tordai.

7 echipeau câștigat titlul, Cupa României și Supercupa României în fotbalul românesc: CSA Steaua, FCSB, Rapid, CFR Cluj, Dinamo, Astra și Viitorul

VIITORUL ARE FOTBALUL ÎN ADN

Viitorul n-a primit penalty în startul părții secunde, dar nervii neacordării loviturii de la 11m au produs o balanță pe gazon. Elevii lui Hagi – din nou o metamorfoză specifică „Regelui”! – s-au revigorat și au produs panică prin raidurile din jumătatea adversă. I-au pus la respect pe mult mai titrații oponenți. „Romburile” celor două formații și-au făcut treaba, au produs acțiuni ofensive, însă au lipsit cele decisive. Dan Petrescu s-a ținut de cuvânt: l-a scos pe Itu, eligibil U21, l-a băgat pe veteranul Culio. Sincer, nu s-a produs niciun avantaj în iarbă. A fost repriza Viitorului, Iancu, Calcan și Mladen i-au băgat în sperieți pe campioni. Doar că mingea a refuzat spațiul porții. Tordai a prins o seară bună, a scos tot ce-a putut. Veteranii Clujului n-au vrut penalty-uri cu niște puști însetați de glorie.

Însă de ce le-a fost frică n-au scăpat: Artean (86) a tras minunat de la 28 de metri, un șut a la Hagi senior! Iar la ultima fază, Cipri Deac a nimerit bara. Gică a zâmbit satisfăcut, acceptând omagiul eroului serii, Petrescu și-a pus mâinile în șold, incapabil de a mai riposta. Viitorul cu echipa a doua, dar cu fotbaliști cu lecțiile la zi, nu la FF, a reușit să facă instrucție cu superstarurilor ultimelor două campionate din Liga 1!

gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *