Simona Halep – Elina Svitolina 6-1, 6-3 / Simona e SENZAȚIONALĂ! Se califică în cea de-a cincea finală de Grand Slam

Simona Halep (27 de ani, locul 7 WTA) a învins-o pe Elina Svitolina (24 de ani, locul 8 WTA), cu scorul de 6-1, 6-3, în semifinalele turneului de la Wimbledon.

Simona Halep a impresionat  în semifinala de azi prin autoritatea loviturilor, varietate și spirit de luptă, dominându-și clar adversara, pe Elina Svitolina, 6-1, 6-3

Un forehand adânc, mingea aproape sărută linia din spate a terenului, și Svitolina trimite în fileu. Imediat, zâmbetul înflorește pe chipul Simonei. Un zâmbet care absoarbe în el surpriză, candoare, bucurie.

Își duce palma stângă spre față, uimită, ca o școlăriță care a dosit creta colorată și pozna tocmai i-a fost descoperită. Urmează crucea și sărutul îndreptat spre Cer, ritualul ei deja consacrat, o formă de mulțumire și de ușurare smerită, grațioasă. E atâta lumină pe chipul ei încât cuvintele pot lipsi. Este în finală la Wimbledon! Încă un vis rotunjit, un obiectiv atins tocmai în anul pe care multă lume i-l caracterizează drept palid.

20 DE MINUTE DE FOC

A jucat însă semifinala perfectă. Într-un fel, multe s-au decis la un nivel profund, psihologic mai ales, după primele două game-uri. Două game-uri lungi, imense chiar, în care românca a arătat o tărie superioară. A salvat trei mingi de break la start, apoi a capturat serviciul adversarei la a treia ocazie. Acele game-uri maraton au fost proba de efort, de intenție și de varietate pe care Halep a trecut-o, imprimând tonul.

„După primul game am fost puțin obosită, iar al doilea a fost la fel, iar în al treilea nu am mai putut juca deloc și de aceea l-am cedat repede”, a explicat mai târziu Simona, în conferința de presă în limba engleză. Chiar dacă și-a pierdut apoi serviciul la zero, urmele rămăseseră. Dovadă că în continuare tot ea a controlat partida.

Indiferent ce a încercat Svitolina, Halep a fost cu un pas-doi înaintea ei. A dominat terenul în aproape toate punctele sale, indiferent că a fost vorba de serviciu, de puncte lungi sau scurte. Iar lungul de linie, atât cu forehand-ul, cât și cu reverul, i-au aparținut în totalitate.

A ajuns repede, ca scor, în situația de a închide primul set. Ca timp nu pentru că primele două game-uri au adunat împreună 20 de minute. Ucraineanca nu și-a mai ținut serviciul nici măcar o dată și românca a mai dat o probă de rezistență la 5-1, traversând încă un joc lung, cu minge de break pentru adversară și închizând la a cincea minge de set. Aproape trei sferturi de oră de foc pe iarba pârjolită a Centralului londonez. Un pas ferm spre finală.

„AM AVUT TACTICA JUSTĂ”

Actul secund a oferit un echilibru un pic înșelător pe tabelă. S-a terminat 6-3, în 29 de minute, cu încă două break-uri făcute de româncă. Precizia loviturilor a devenit clinică, din desenul punctelor nu au lipsit scurtele și slice-urile, îmbogățind un arsenal necesar pe iarbă și pe care acum Simona îl deține, îl stăpânește. „Nu a fost atât de ușor pe cât arată scorul pentru că fiecare game a fost lung, adânc. Am muncit mult”, a admis românca la câteva momente după final, în interviul pentru BBC.

„Am luptat foarte dur să câștig acest meci, ea este o jucătoare incredibilă, e întotdeauna greu să joci contra ei. Dar am avut tactica justă și am fost foarte puternică, fizic și mental”, a adăugat.

Iarba și-a revelat secretele în fața acestei fete în vârstă de 27 de ani care ieri și-a confirmat prezența în a cincea ei finală de Mare Șlem. Iar zâmbetul de surpriză, candoare și bucurie de la final e garanția că încă mai sunt multe lucruri de așteptat în viitor. Oricând va fi el.

gsp.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.