◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Topul evenimentelor săptămânii a 28-a din 2019 (8-14 iulie)

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în această săptămână.

1. Simona Halep în cursa pentru președinție?
2. Legea pensiilor validată pe… cuvântul de onoare al premierului
3. Juncker ne-a oferit un post de comisar fără portofoliu
4. Boicot prezidențial la festivitatea de închidere a „rotativei”
5.Toader se leapădă de SIIJ

1. Simona Halep în cursa pentru președinție?

Victorie de senzație a Simonei Halep la Wimbledon, după un parcurs de excepție (a pierdut un singur set la Buzărnescu!) și o finală în care a îngenunchiat-o pe Serena Williams în doar 52 de minute. Este cea mai mare performanță românească din istoria tenisului (un titlu a mai câștigat Virginia Ruzici, iar Năstase a pierdut două) și pare că abia acum machedoanca noastră își croiește drumul spre vârful performanțelor. Tenisul pe care l-a jucat de data asta a uimit observatorii care i-au remarcat în special progresul mental și autostăpânirea.
Cu asemenea calități de ce să nu o alegem pe ea președinte, în loc să pierdem vremea cu tot felul de amatori?

2. Legea pensiilor validată pe… cuvântul de onoare al premierului

Spre surprinderea generală, date fiind criticile sistematice formulate la adresa „populismului” aceste măsuri, Iohannis a validat legea care prevede creșterea pensiilor de la 1 septembrie. În fața reproșurilor dreptei a dat o explicație magistrală: a chemat-o la el pe Dăncilă și a întrebat-o franc dacă are banii necesari. Da – a răspuns aceasta. „Atunci am semnat!”. Evident, nicio legătură cu prezidențialele la care votează mai ales pensionarii.

3. Juncker ne-a oferit un post de comisar fără portofoliu

Locul rămas liber după retragerea Corinei Crețu din funcția curentă de comisar european nu ar trebui lăsat de izbeliște, sau să profite alții de el. Astfel încât Dăncilă i-a adresat lui Juncker o scrisoare în care i-a cerut să accepte delegarea unui alt comisar pentru perioada rămasă până în octombrie. Șeful Comisiei, care dăduse deja portofoliul pe mâna unui austriac – zicea el, din motive de economie – s-a declarat de acord să îl numească pe Ioan Mircea Pașcu, dar fără nicio atribuție executivă. Doar așa, de formă, să nu zică lumea că are ceva cu românii.

4. Boicot prezidențial la festivitatea de închidere a „rotativei”

După ce s-a împăunat cu succesul președinției rotative române, Iohannis a boicotat reuniunea de la Ateneu care marca încheierea mandatului românesc. Nu a venit nimeni de la Bruxelles, cu excepția Luminiței Odobescu, dar au fost prezenți Constantinescu, Roman și Năstase.

5.Toader se leapădă de SIIJ

Mult așteptatul (de către magistrații cu dosare) raport GRECO a fost publicat. ONG-ul ăsta justițiar spune că înființarea Secției Speciale e o „anomalie” și cere desființarea sa, considerând că recomandările sale trebuie să fie literă de lege. Guvernul se îndoiește și nici nu vrea să audă ca alții să îi facă ordine (la ordin!) prin ogradă. Până una alta numirea Adinei Florea la comanda Inspecției se amână.
Toader a simțit adierea unui curent favorabil în pânzele sale de persoană fizică și se pune pe dezvăluiri, între care și aceea că ideea constituirii Secției nu i-a aparținut, dar a fost nevoit să o valideze. Nu spune de ce și de cine, dar toată lumea bănuiește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *