◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

BRD Bucharest Open 2019 / Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse au pierdut finala de dublu în faţa perechii formate din Kristyna Pliskova şi Viktoria Kuzmova.

Viktoria Kuzmova şi Kristyna Pliskova au câştigat, duminică, proba de dublu la BRD Bucharest Open, scor 6-4, 7-6(3) în finala cu perechea română Jaqueline Cristian / Gabriela Ruse, după o oră şi 38 de minute.

Mult mai odihnite, ajunse în finala de dublu fără să fi jucat de joi, după forfait-ul adversarelor din semifinale, Pliskova şi Kuzmova au luat un start perfect, desprinzându-se la 3-0, în nici nouă minute, profitând de faptul că Jaqueline Cristian nu a pus corect în teren decât un singur prim serviciu. După o consultare cu antrenorul Andras Szekely, româncele au reuşit să puncteze pe tabelă cu un game câştigat la punct decisiv pe lansarea Gabrielei.

Cu reflexe bune la plasă şi eficienţă impresionantă la atacurile în lung de linie, favoritele patru au dominat startul finalei. Prima oportunitate la retur pentru Gabi şi Jaqueline a venit în game-ul al şaptelea, fetele noastre trecând în avantaj după două execuţii câştigătoare în lung de linie, care au prins elegant culoarul de dublu. La minge de break, un serviciu doi forţat la teu de Kuzmova nu a prins terenul, astfel încât, la schimbarea mingilor, manşa inaugurală se relua în logica serviciului.

La 4-4, o intervenţie promptă la fileu a Gabrielei, într-un dialog cross între partenera sa şi Kristyna Pliskova le-a dat speranţe fanilor români din tribună că se poate ataca din nou şi se mai poate obţine un break. Lansării de top au reprezentat fundaţia perfectă pentru ca slovaca Kuzmova să finalizeze eficient din preajma fileului, în ciuda unor eforturi defensive susţinute făcute de perechea Ruse / Cristian.

Pliskova şi Kuzmova au speculat, din nou, serviciul lui Jaqueline Cristian, o minge în fileu a acesteia punând capăt primului set, după 36 de minute, scor 6-4.

Kuzmova a început apăsat setul secund, pe lansare, fetele noastre salvând un game important pe serviciul lui Gabi Ruse, aceasta din urmă reuşind să speculeze un culoar lăsat liber de Viktoria, cu un nou lung de linie câştigător. După o pauză medicală solicitată de echipa României, break-ul a ajuns totuşi în contul perechii cap de serie 4, pentru 3-1. Luptând la serviciu, Cristian şi Ruse au pus din nou presiune în game-ul şapte, având mingi de break ca şi în primul set. Pliskova a comis dublă greşeală, scenariul primului set repetându-se în fazele incipiente ale manşei secunde. Tricolorele au egalat la 4, câştigând al treilea game consecutiv la punct decisiv, însă au irosit o bună oportunitate pe lansarea Kuzmovei, după ce urcaseră cu atingeri inspirate la 15-40. Ultimele trei retururi ale tricolorelor nu şi-au atins însă ţinta, netrecând fileul, Gabriela fiind astfel nevoită să servească sub presiune, la 4-5. Tinerele tricolore au salvat trei mingi de meci, însă Pliskova, cu serviciile ei, a temperat imediat bucuria tribunei, ducându-şi o dată în plus echipa la un game de victorie. Jaqueline Cristian a servit însă bine, împingând manşa în tiebreak.

Pliskova a smuls, cu şansă, primul punct la retur cu fileul, Gabi Ruse a răspuns cu un raliu superb încheiat ferm cu minge între adversare, care a smuls un ropot de aplauze, însă scorul le-a rămas favorabil oaspetelor, 4-2 la schimnul de terenuri. Kuzmova a schimbat inspirat în cross un schimb purtat în lung de linie cu Jaqueline, Gabi Ruse nereuşind să răspundă diagonalei scurte, pentru 5-3. Finala s-a încheiat cu dublă greşeală a echipei României, securizând victoria cuplului format din Viktoria Kuzmova şi Kristyna Pliskova.

„Vreau să le felicit în primul rând pe adversare – aţi jucat foarte bine! Finala asta a însemnat mult pentru noi, chiar dacă nu am câştigat-o. Vă mulţumesc tuturor că aţi venit, pe căldură, să ne vedeţi şi să ne încurajaţi. Îţi mulţumesc Jaqueline, încă o dată, pentru săptămâna asta. Mulţumesc familiei şi echipei mele, sper să facem lucruri”
Gabriela Ruse

„Mulţumim că aţi stat la meciul nostru şi ne-aţi încurajat. Mersi, Gabi. Mă bucur că prima noastră finală a fost aici, acasă, în faţa familiei şi prietenilor. La mai multe! Ne revedem la anul”
Jaqueline Cristian

Este primul trofeu câştigat la dublu de Kristyna Pliskova în circuitul WTA cu o altă parteneră în afara surorii sale, Karolina.

prosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *