◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

 “Anul cărții – România citește”evenimente organizate de ASOCIAȚIA SCRIITORILOR ROMÂNI DIN AUSTRIA

 ASOCIAȚIA SCRIITORILOR ROMÂNI DIN AUSTRIA demarează în luna septembrie o serie de evenimente literare, având ca scop promovarea lecturii “Anul cărții – România citește”, menită să încurajeze lectura în rândul publicului larg.

Aflată în România pentru o scurtă perioadă, Daniela Gumann președinta fondatoare a ASOCIAȚIEI SCRIITORILOR ROMÂNI DIN AUSTRIA însoțită de soțul ei Constantin Gumann, dorește să prezinte publicului iubitor de carte, noutățile editoriale ce le poartă numele.

Programul va cuprinde lecturi publice, lansări de carte dar și o serie de evenimente complexe organizate in Bucuresti, Galati, Tecuci și Brăila cu sprijinul instituțiilor de cultură și a autorităților din orașele respective.

În dialog cu autorii

București – 10 septembrie 2019 ora 16:00 Centrul Cultural „Mihai Eminescu”

La acest eveniment sunt invitați să participe activ scriitorii care vor prezenta cele mai noi apariții editoriale. Și-au anunțat prezența până în prezent un număr de 15 scriitori, iar lista rămâne deschisă până la data de 01 septembrie. Scriitorii interesați se pot înscrie cu datele exacte și numele lucrării ce dorește să o prezinte, la adresa de email: contact.asra2018@gmail.com

Doamnei Elena Scurtu, Șef Serviciu Implementare Proiecte și Activități de la Centrul Cultural „Mihai Eminescu” îi mulțumim pentru amabilitatea de a colabora la desfășurarea acestui eveniment.

RADIO SHALOM ROMANIA

București – 11 septembrie 2019 ora 17:00  – RADIO SHALOM ROMANIA

Mulțumim pe această cale, doamnei Camelia Pantazi Tudor – realizatoarea emisiunii PORTRET DE AUTOR MIHAIL GRAMESCU la RADIO SHALOM ROMANIA, pentru invitația la emisiunea ce o conduce cu profesionalism și tenacitate. Vom da curs invitației pentru a doua oară, iar acest lucru dovedește că ne-am simțit bine în studioul ce-l patronează.

 Rânduri în acorduri aromate de toamnă

Galați – 16 septembrie 2019 ora 13:00 Centrul Multifuncțional de Servicii Socio Medicale pentru Persoane Vârstnice

Invitați de seamă din cadrul literar și artistic vor acompania dubla lansare de carte și vor oferi publicului momente de lectură din cărțile prezentate la eveniment.  

Este un loc unde merg oricând cu plăcere în amintirea anilor frumoși când lucram acolo, iar acest lucru se datorează și minunatei șefe de centru care conduce cu profesionalism și noblețe un centru destinat să aducă zămbete și bucurii celor de vârsta a treia. Ce minunat poate fi! Felicitări Carmen Serea!

Citește oriunde, oricând și nu te opri vreodată!

Tecuci – 18 septembrie 2019 ora 11:00 Biblioteca „Ștefan  Petică” Galeria Helios

Publicul acestui eveniment va fi format din elevi de liceu, motiv ce o provoacă pe Daniela Gumann ca după prezentarea de carte să susțină o conferință despre migrația românilor în străinătate. Deoarece asistăm la un fenomen îngrijorător  și dramatic pentru România, cel al migrației românilor, se cuvine să prezentăm adevărata față a străinătății cu toate suferințele care le include. În primul rând tinerii, dar și părinții lor cred că dincolo de granițe îi așteaptă belșugul și traiul ușor. E bine să le spunem din timp adevărata realitate.

Salon literar artistic

Tecuci – 18 septembrie 2019 ora 14:30 Biblioteca „Ștefan  Petică” Galeria Helios

Dublă lansare de carte și lectură cu invitați de seamă care vor aduce un plus de valoare momentului prin discursurile domniilor lor. La final o sesiune de autografe va lăsa amintiri plăcute celor prezenți cu drag de carte.

Pentru realizarea acestui eveniment, se cuvine să mulțumim doamnei Ionica Nasie director al  Bibliotecii „Ștefan  Petică”  din Tecuci, care s-a dovedit un bun manager, fiind atentă la toate detaliile pentru buna organizare a acestui moment. Ca o concluzie, aș putea spune că doamna Ionica Nasie este OMUL POTRIVIT LA LOCUL POTRIVIT!

Fiecare carte închide în ea un suflet

Brăila – 20 septembrie 2019 ora 16:00 Muzeul Brăilei „Carol I”

Expoziția de grafică și pictură cu care participă doamna Constanța Abălașei Donosă la acest eveniment pe lângă volumul de versuri care îl lansează, va aduce o încântare publicului iubitor de artă și carte. Alături de minunata artistă ce îl va elogia pe poetul Mihai Eminescu atât prin culoare cât și prin vers, se vor lansa și alte două apariții editoriale semnate de Daniela și Constantin Gumann.

Se cuvine să mulțumim pe această cale pentru amabilitatea  și receptivitatea doamnei Cloșcă Gabriela – Secţia Etnografie şi Artă Populară a Muzeului Brăilei „Carol I”.

Director, coordonator program,

Daniela Gumann –Preşedinte fondator al ASOCIAȚIEI SCRIITORILOR ROMÂNI DIN AUSTRIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *