„Izvoare codrene şi chiorene”, serie nouă, apărută sub egida Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România 

 În cele peste 240 de pagini se propun teme de interes, precum:

Simpozionul „Centenarul Marii Uniri” din cadrul Festivalului „Toamna someșeană” de la Ulmeni – Maramureș, Olimpia MUREŞAN; „Poezia este cel mai frumos punct de reîntâlnire”, Angela Monica JUCAN; Manifestare folclorică de tradiţie a Codrului, Vasile Dan MARCHIŞ; Istoria de lângă noi. Castelul Teleki din Pribileşti, comuna Satulung, Gelu DRAGOŞ; Festivalul codrenesc deturnat de la tradiţie, Ioan ANDREICA; Aspecte pedagogice și catehetice în lucrarea de mântuire a Domnului Iisus Hristos, Mihaela ROTARU; PLAIURI CODRENEŞTI, Andreia Roxana BOTIŞ; Pe urmele ziaristului Pamfil Șeicaru la Mănăstirea Sfânta Ana de la Orșova, Ana Cristina POPESCU; Ţara Năsăudului, Constantin MARIN; Școala între motivație și motivare, Mircea BOTIŞ; Carte de învăţătură, Traian RUS; Claca și clăcașii din Chiuzbaia, Vasile BELE; Un an fără Dumitru Fărcaş, Andrei FĂRCAŞ; Reînvierea cenaclului literar „Petre Dulfu” de la Satulung, Mihai ZMICALĂ; Revista „Izvoare codrene și chiorene, Alexandru DUCAN; O amintire cioplită în suflet ca lemnul sub dalta lui Vida Gheza, Al. Fl. ŢENE; Din iubire pentru locul strămoşesc, Radu BOTIŞ; Picuri de înţelepciune, Ilie BUCUR; O eroare judiciară de aproape un milion de euro, Thomas CSINTA; Gala premiilor UZPR 2018.

Proză şi poezii semnate de către: Ioan VOICU, Elena ARMENESCU, Ioan DRAGOŞ, Constanţa ABĂLAŞEI DONOSĂ, Petre RĂU, Daniel MARIAN, Marian MALCIU, Denisa LEPĂDATU, Romeo TARHON, Olguţa LUNCAŞU TRIFAN, Rândunica ANTON, Ştefania BURNEA, Carmena BĂINŢAN, Vasile BELE, Vasile Dan MARCHIŞ etc.

Editorialul este semnat de către Maxim (Iuliu-Maxim) MORARIU, Universitatea Pontificală Angelicum, Roma, care afirmă cu privire la revistă:

„Calitatea culturală a textelor publicate aici se reflectă în bogatele referinţe de care beneficiază ele în paginile periodicelor de specialitate din spaţiul românesc sau diaspora şi în abundenţa de cronici dedicate fie Izvoarelor, fie unora dintre autorii care le semnează. // În plus, conţinutul de calitate este dublat de veşmântul grafic aparte, elegant şi de ţinută, ce însoţeşte fiecare număr, transformându-l într-o unealtă culturală de real folos, atractivă ca design, ce se doreşte citită nu doar de cititorii din zonă, ci şi de iubitorii de cultură din întreaga ţară”.

Revista este ilustrată cu lucrări realizate de Constanța ABĂLAȘEI-DONOSĂ; concepţie grafică Eugen MATZOTA.

 

Radu BOTIŞ / UZPR

 

 

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.