◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Oficial: Simona Halep s-a calificat la Turneul Campioanelor 2019, de la Shenzhen

WTA a anunțat astăzi oficial că Simona Halep este cea de-a treia jucătoare care a obținut biletele pentru Turneul Campioanelor, competiție care se va desfășura în acest an în orașul Shenzhen, din China, între 27 octombrie și 3 noiembrie.

Românca, în vârstă de 28 de ani, care a reușit să-și treacă în palmares al doilea titlu de Grand Slam, la Wimbledon în 2019, este la a șasea calificare consecutivă la WTA Finals, însă va fi a cincea participare efectivă, după ce în sezonul trecut nu a putut juca la Singapore, în urma unei accidentări la spate.

La debutul său la Turneul Campioanelor din 2014, Simona Halep a jucat finala competiției, cea mai bună performanță de la cele 5 ediții. Atunci, ea și-a trecut în cont prima victorie contra Serenei Williams (6-0, 6-2), dar a pierdut la americancă în ultimul act.

Acum, în 2019, Halep (nr. 5 WTA) are 4.962 de puncte, fiind pe locul 3 în ierarhia WTA Race, după Asleigh Barty (Australia) – 5836 puncte și Karolina Pliskova (Cehia) – 5315 puncte.

”Este o onoare să mă calific la Shiseido WTA Finals de la Shenzhen. Este întotdeauna un țel pentru mine în fiecare sezon să ajung acolo și sunt entuziasmată să joc la această competiție, în acest an. Am fost la Shenzen înainte de asta și aștept cu nerăbdare să mă întorc în fața fanilor mei”, a declarat Simona Halep pentru site-ul oficial WTA.

În același timp, Asociația mondială a jucătoarelor profesioniste de tenis a anunțat că și Bianca Andreescu, tenismena canadiană de origine română, a obținut biletul pentru Turneul Campioanelor 2019, cu 4.737 puncte, fiind a patra calificată. Ea este recenta câștigătoare a titlului de la US Open.

La doar 19 ani, Andreescu (nr. 6 WTA) a devenit cea mai tânără jucătoare care se califică la WTA Finals, de la Caroline Wozniacki (Danemarca) din 2009 și până acum.

În prezent, Simona Halep evoluează la turneul de la Beijing Open, unde a câștigat în primul tur meciul disputat împotriva Rebeccai Peterson (Suedia, nr. 57 WTA), cu 6-1, 6-1. În runda a doua, românca va juca astăzi, cu Ekaterina Alexandrova (Rusia, nr. 38 WTA).

 

George Titus Albulescu / UZPR     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *