Mama fostului Rege Mihai reînhumată la Curtea de Argeș

În această dimineață până la ora 10.00, doritorii au putut trece prin fața catafalcului.

La ora 12:00, va fi oficiată slujba de înmormântare, în Catedrala istorică. La ora 12:40, sicriul, purtat pe umeri de militari ai Brigăzii de Gardă Mihai Viteazul, va fi dus la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală unde, la ora 13:00, va avea loc ceremonia de reînhumare.

Regina Mamă Elena a plecat definitiv din România pe 3 ianuarie 1948, împreună cu Regele Mihai. 

Alteța Sa a decedat în exil pe 29 noiembrie 1982, fiind înmormântată în cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne.

 Amintim că ieri după-amiază, cortegiul funerar cu sicriul în care se află Regina-Mamă, Elena a României, a ajuns în Orașul Basarabilor. Militarii argeșeni din Batalionul 33 Vânători de Munte din Curtea de Argeș, au purtat sicriul din mașină în Catedrala Arhiepiscopală, care a fost așezat pe catafalc, dimpreună cu crucea de lemn, stindardul Reginei Mamă și coroana rotundă cu flori albe.

Majestatea Sa Margareta și membri ai Familiei Regale au participat la un ceremonial religios oficiat de Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi.

 
   Constantin PAŞOL
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.