◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Perlele, știința, religiile și… iubirea

PICURI DE ÎNȚELEPCIUNE

  1. CAUTĂ ÎN JURUL TĂU UN OM CU IUBIRE DE DUMNEZEU, ÎN CARE IUBIREA ÎNFLOREŞTE, UN OM CARE TRĂIEŞTE, ACŢIONEAZĂ ŞI ÎŞI ÎNCHINĂ ÎNTREAGA VIAŢĂ LUI DUMNEZEU, UN OM INUNDAT DE DE IUBIREA PENTRU EL. ÎNTR-UN ASEMENEA OM ESTE ÎNCARNAT ÎNSUŞI DUMNEZEU”.
  1. „Am practicat toate religiile: creştinismul, hinduismul, islamismul şi, de asemenea, am urmat şi căile diferitelor secte hinduse. În final am descoperit că este vorba de acelaşi Dumnezeu spre care fiecare îşi îndreaptă paşii, deşi pe căi diferite. Să presupunem că acelaşi izvor îşi varsă apa prin trei guri diferite; de la o gură a sa, creştinii iau apa în vasele lor şi o numesc aşa: apă; de la o gură a sa hinduşii iau apă în vasele lor şi o numesc jala; de la o alta mahomedanii iau apa în vasul cu gâtul lung şi subţire şi o numesc pani. Putem noi oare să ne imaginăm că apa izvorului nu este apa creştinilor ci doar jala sau pani? Desigur ar fi cu totul un lucru absurd! Substanţa este una singură, dar comportă nume diferite; fiecare se află în căutarea aceleiaşi substanţe. Orice religie din lume este o astfel de gură a izvorului. Mergeţi cu sinceritate şi aspiraţie frenetică pe oricare din aceste guri şi veţi ajunge la apa Eternei Fericiri. Dar să nu spuneţi niciodată că religia voastră este mai bună decât o alta”.
  1. „UNDE SE AFLĂ DUMNEZEU?” – În mare există multe perle; însă pentru a le vedea şi culege, trebuie să vă cufundaţi mereu şi mereu în apa mării. Tot astfel şi Dumnezeu se află peste tot în lume, însă oamenii trebuie să persevereze în a-L găsi şi vedea. Scufundătorul trebuie să rişte totul. Dacă o singură scufundare nu v-a făcut să găsiţi aceste perle, nu înseamnă că ele nu există. Scufundaţi-vă mereu şi mereu, căci în final veţi fi cu siguranţă răsplătiţi pentru eforturile voastre. La fel şi cu încercările voastre de a-L găsi pe Dumnezeu. Îl PUTEŢI VEDEA ŞI GĂSI PE DUMNEZEU ATUNCI CÂND DRAGOSTEA VOASTRĂ PENTRU DUMNEZEU VA FI FOARTE PUTERNICĂ”.

 Sri Ramakrishna (1836-1886), a fost unul din cei mai mari filosofi mistici indieni ai secolului al XIX-lea.

Pentru India, religia reprezintă piatra de temelie a vieţii de zi cu zi. Acesta este şi motivul pentru care întreaga naţiune a reuşit să supravieţuiască, în ciuda nenumăratelor greutăţi pe care le-a avut de întâmpinat, căci ea şi-a păstrat neabătută profundul ei instinct spiritual. De fiecare dată cînd pe teritoriul Indiei s-a petrecut un anumit declin material sau spiritual, a venit pe lume un profet sau filosof spiritual care a salvat situaţia dificilă a ţării. Este şi cazul filosofului spiritual Sri Ramakrishna.

  1. „ŞTIINŢA este o manieră solidă, într-adevăr, de a studia lumea naturală. Ştiinţa NU este deosebit de eficientă în a face comentarii despre LUMEA SUPRANATURALĂ. AMBELE LUMI, pentru mine, sunt destul de reale şi destul de importante. Aceștea sunt cercetate în moduri diferite. ELE COEXISTĂ. ELE SE LUMINEAZĂ RECIPROC”.

 

Părintele Ilie

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *