default-logo

Filmul Siberia din oase/ Siberia in the Bones: – la Montreal

Azi , miercuri, 29 ianuarie 2020, la Universitatea McGill  din Montreal, a fost prezentat  filmul ;  Siberia din oase/ Siberia in the Bones: (2019), o productie a Studioului de film OWH din Republica Moldovarealizat de Leontina Vătămanu-Mărgineanu,

Filmul este o docudramă care prezintă confesiunile a patru persoane deportate în Siberia în iulie 1949, atunci când erau copii. Bazată pe fapte reale, filmul povesteste  dramele prin care au trecut zeci de mii de basarabeni în perioada stalinistă.  Siberia din oase a fost lansat în vara anului trecut pentru a comemora 70 de ani de la aceste deportări.  

Filmul vorbit în română ,cu subtitrări în engleză a durat  90 de minute, dupa carte a urmat  o conferinta de presa . Regizoarea Leontina Vătămanu-Mărgineanu, producătorul Virgiliu Mărgineanu si moderatorul Vaceslav Bălan au raspuns la multe intrebari.. Au participat românii de pe ambele amluri ale Prutului, studenti de diferite nationalitati , s.a.  Evenimentul a fost  organizat de ambasada Republicii Moldova din Canada în colaborare cu ministerul canadian al Afacerilor Externe .

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.