Expoziția fotografului Lucian Ene – PERSONA

Expoziția fotografului Lucian Ene – PERSONA – este una de excepție, fiind concepută ca un labirint prin „avatarurile” femeii din totdeauna (de aceea, măștile purtate de toate modelele, pentru ca fiecare Evă să se identifice cu personajele), în ambianța perfectă a spațiului elegant al fostei Case de Modă Venus, din centrul Bucureștiului – Calea Victoriei 21.
Au vernisat organizatorul Eugen Cojocaru, Marius Tița, redactor-șef la Radio România Internațional, fiind prezent și Eugen Negrea, Președintele Asociației Fotografilor din România, care ne-a făcut plăcerea să spună câteva cuvinte: „În toată lunga mea experiență, nu am văzut o expoziție atât de originală – subiecte extraordinare, tehnica deosebită și dificilă pe alb-negru și astfel de mărimi – 2×2 chiar 2x3m!”
Marius Tița a relevat dualitatea bine-rău exprimată prin alb-negru și caracterul grafic-pictural al „poveștii” fiecărei fotografii. Eugen Cojocaru a referat despre „avatarurile” tratate în cele 35 de exponate, la „absența” intenționată a bărbatului, ca personaj, doar un „exorcizator” ca simbol al tuturor, faptul că femeia e văzută ca o victimă a societăților patriarhale, tocmai ea, care a descoperit Iubirea prin lunga perioadă (13-15 ani) petrecută cu copiii lor, în cele mai vechi timpuri, mai mult decât la orice alt mamifer! Această Iubire i-au învățat pe bărbați – cei deschiși/doritori să cunoască „paradisul” și scopul principal al existenței terestre. Sponsorul a fost de față, dar, spre marea sa onoare, a dorit să rămână anonim – am menționat gestul său de mare ținută și a fost aplaudat, călduros, de cei prezenți.
Printre cei prezenți s-au aflat și Doru Dinu Glăvan, Președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști, cântăreața Maria Gheorghiu, fotograful pictorul Ovidiu Panighiant, scriitoarea și editoarea Camelia Pantazi, tatăl autorului, Eugen Ene, de la care a învățat profesia, trei dintre modele ș. m. a. Mulțumiri, din inimă, tuturor celor care ne-au sprijinit, care au fost de față, regretăm că sunt care n-au reușit să fie prezenți și invităm, cine are ocazia, să vină până în 5 martie, inclusiv, pentru a experimenta o trăire estetică de profundă vibrație emoțională. Vă rog să distribuiți evenimentul, să relatați prietenilor și cunoscuților pentru că ne dorim să și vindem exponatele – arta de calitate are nevoie de sprijin și mecenat financiar, altfel nu e posibilă. Fiecare fotografie a costat, la aceste dimensiuni și calitate, 1.500 euro! Sperăm să găsim iubitori de artă – fotografie grafică picturală, în acest caz, de preferat să le achiziționeze pe toate, pentru a nu permite „risipirea” lor, ceea ce ar fi o pierdere substanțială.
 
                      Eugen Cojocaru / UZPR
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.