Din cauza coronavirusului, s-au închis şi şcolile româneşti din Ungaria

AȚRU a dat publicității în ziua de sâmbătă, 14 martie, un comunicat prin care anunță închiderea temporară a școlilor românești din Ungaria, administrate de AȚRU, și trecerea la predarea orelor în sistem online.
„Autoguvernarea pe Țară a Românilor din Ungaria, ca susținător al instituțiilor educaționale, înștiințează atât elevii cât și părinții, că începând cu ziua de luni, 16 martie 2020, școlile nu pot fi vizitate, decizie adusă în concordanță cu noua măsură a Guvernului Maghiar, care anunță închiderea școlilor.
Tot conform deciziei aduse de Guvernul Maghiar, cursurile, orele vor trece în sistem online, noua strategie de predare-învățare fiind în dezbatere momentan, mai multe informații vom primi în cursul săptămânii viitoare.
Pe această cale rugăm directorii de instituții, părinții, să urmărească și să fie la zi cu deciziile, noile schimbări în legătură cu această temă, acționând conform cerințelor.
În ceea ce privește situația sistemului educațional preșcolar (grădinițe) nu a intrat în vigoare un nou cod de procedură. Momentan suntem în așteptarea deciziilor Guvernului și abia după ce vom cunoaște noile măsuri vom lua deciziile necesare.
Pe pagina de facebook a AȚRU vă ținem la curent cu noile proce- duri. Vă rugăm să ne urmăriți!”
AȚRU continuă să informeze comunitatea românească despre toate schimbările din aceste zile pe pagina sa de Facebook.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.