◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Biblioteca „Aman” din Craiova, redeschisă parțial

După peste două luni în care cititorii au așteptat revenirea la activitatea de împrumut și lectură carte, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova s-a redeschis parțial publicului, începând cu această săptămână.
Pentru a respecta toate prevederile privind prevenirea și combaterea pandemiei de coronavirus Covit 19, colectivul instituției a amenajat spații speciale, în aer liber, pentru relația cu cititorii. Astfel, într-o curte interioară, cu mobilier adecvat , a fost amenajată o „sală” de lectură, ambientală, prin munca bibliotecarilor, cu decorațiuni și aranjamente florale.
Primele servicii care au fost deschise pentru cititori au fost acelea de împrumut și restituire carte, cu două ghișee exterioare, unul pentru secția de adulți și unul pentru secția de tineret și copii. Chiar și în exterior fiind serviți cititorii, sunt obligatorii condițiile de păstrare a distanțelor reglementate și purtarea măștii. În același timp, spațiile interioare au fost dotate astfel încât să fie asigurate condiții speciale de climatizare și dezinfectare, inclusiv un spațiu special pentru depozitarea temporară și tratarea cărților care se întorc de la cititori. Important este că redeschiderea activităților a fost foarte bine primită de către beneficiarii bibliotecii, în fiecare dintre primele zile înregistrându-se în jur de 70 de cititori la secția de împrumut pentru tineret și copii și aproape 100 de cititori la secția de împrumut pentru adulți.
Dacă avem în vedere faptul ca aceste cifre reprezintă aproximativ jumătate din prezența cititorilor în perioadele normale, putem considera că dorința acestora de a reveni la bibliotecă este notabilă, iar eforturile făcute de conducerea și colectivul instituției sunt răsplătite.
Treptat, pe măsură ce află despre condițiile create, crește și numărul cititorilor care vin pentru a consulta una ori mai multe cărți în spațiile amenajate în aer liber pentru lectură.
În perioada următoare, în raport cu situația desfășurării pandemiei de coronavirus, vor fi redeschise treptat și alte activități, până la atingerea parametrilor normali de funcționare.


Rodica Păvălan
Filiala UZPR „Tudor Arghezi” Craiova

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *