default-logo

Sfințirea steagurilor și ansamblului reabilitat al Eroului Național Avram Iancu de la Carei. Marcarea Centenarului Tratatului Trianon

Ieri, 4 iunie 2020, a fost sfințit ansamblul monumental Avram Iancu din Carei după terminarea lucrărilor de reabilitare din urma proiectelor  aprobate de Consiliului Local Carei. În cadrul acestui eveniment a avut loc și sărbătorirea Centenarului Tratatului de la Trianon.

Contrar anunțurilor meteo de vreme total nefavorabilă, pe tot parcursul evenimentului soarele a strălucit deasupra participanților.

Cele două catarge  din spatele ansamblului monumental au fost înlocuite cu altele noi datorită faptului că erau deteriorate. Steagurile noi au fost sfințite de un sobor de preoți atât ortodocși cât și greco-catolici români așa cum se cade iar ridicarea lor pe catarg a avut loc în acordurile Imnului Național.

Precucernicii părinți Gheorghe Sorian, Viorel Danciu, Iulian Palas și Ovidiu Marița au oficiat serviciul religios și au pomenit eroii neamului românesc.

Ilie Ciută, în calitate de organizator, a trimis invitații tuturor colegilor săi consilieri dar și primarului și viceprimarului. Din cei 18 consilieri a participat doar doamna consilier ALDE, Lavinia Szulak.

Au participat  la manifestare asociații culturale românești din satele Marna Nouă, Lucăceni, Horea, Scărișoara, Ianculești dar și din țară. Deosebit de onorantă prezența Societății cultural patriotice Avram Iancu atât prin conducerea Consiliului Național, președinte Tiberiu Groza cât și a filialelor Beiuș, Oradea, Baia Mare și Cluj Napoca, a asociației Tempora, a Asociației rezerviștilor militari din Satu-Mare.

Consilierul Ciută a prezentat etapele realizării acestui proiect, de la inițiere și până la finalizare, mulțumind Consiliului Local pentru aprobarea acestei lucrări și în mod special constructorului Ciprian NISTEA  care  ,,a îndrăznit,,  să execute tot ce ține de reabilitare.

Au rostit alocuțiuni, Tiberiu Groza, președintele Societății Avram Iancu care a oferit o Diplomă de Merit consilierului Ciută, general(r) Bartoș președinte la filiala Oradea, Ioan Sima, președinte filiala Cluj, Ioan Tuhuțiu, președinte la filiala Baia Mare, Ianc Viorel președinte la filiala Beiuș, col(r) dr.Ioan Tutula, prof.Ivan Ilarie de la filiala Cluj.

Continuarea pe buletindecarei.ro

Despre autor

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.